Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Uzaktan eğitime sen de destek ol" tablet bağışı kampanyası tanıtım toplantısı düzenlendi. Sinop öğretmenevi çok amaçlı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Orhan Gazi Karakaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Feridun Delen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ümit Korkmaz ile kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, tablet bağışı kampanyası hakkında bilgiler verdi. Bu kampanya ile birlikte teknolojik donanım eksikliği nedeniyle uzaktan eğitime erişim sorunu yaşayan öğrencilere destek olmayı amaçladıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, eğitim sürecinin aksamadan devam ettirilebilmesi için herkesi bu kampanyaya destek olmaya davet etti. Yıldız; “Zor zamanlarda birlik içinde olmak, çetin süreçleri omuz omuza vererek aşmak milletimizin yüksek karakterinin en belirgin tezahürüdür. Devletimizin bu husustaki gayret ve kararlılığından ilham alan çalışmalarımızla bizler de üzerimize düşen hayati vazifeyi ifa için seferber olmuş bulunuyoruz.

Uzaktan Eğitim- kapsamında atılan sayısız adımdan biri olarak -Uzaktan Eğitime Sen de Destek ol" hareketi ile teknolojik donanım eksikliği nedeniyle uzaktan eğitime erişim sorunu yaşayan öğrencilerimize destek olmayı amaçlıyoruz. Bu meyanda hem aileleri hem ülkemiz hem de bizler için paha biçilmez kıymetler olan çocuklarımızın yarınlarını bilimin ve teknolojinin tekamülüne yetişecekleri şekilde tesis etmek yegane gayemizdir. Eğitim öğretim serüvenimizin tek bir eksik olmadan, toplumsal dayanışma içinde devam ettirilebilmesi için değerli desteklerinize ihtiyaç duyuyoruz. Bağışlayacağınız tabletler, kardelenler misali aydınlık geleceğe uzanan çocuklarımıza umut ışığı olacak. Uzaktan eğitim en ücra semtlere en uzak köylere kadar kesintisiz ulaşacaktır.  Böylesine güzel bir yolda birlikte yürümeyi bekliyor, bağışlarınız için şimdiden şükran ve minnet duygularımı ifade etmek istiyorum” dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız’ın konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birim Koordinatörü Dr. Engin Bayra, Uzaktan eğitime sen de destek ol tablet bağışı kampanyası ile ilgili milli eğitim müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

Programda son olarak söz alan Vali Yardımcısı Orhan Gazi Karakaş, kampanyanın hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür etti. Karakaş; “Bildiğiniz gibi Covid-19 salgını ile birlikte uzaktan eğitime geçildi. Bu kapsamda Sayın Valimizin önderliğinde ve valiliğimizin öncülüğünde il milli eğitim müdürlüğümüzün koordinesinde Uzaktan eğitime sen de destek ol tablet bağışı kampanyası hayata geçirildi. Bu projedeki amacımız, Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüzün de konuşmasında bahsettiği gibi eba destekli uzaktan eğitim noktasında erişim zorluğu yaşayan öğrencilerimize katkı sağlamak ve bu noktada eğitim aksamadan devam etmesine vesile olmak. Bu anlamda öncelikle sayın valimiz başta olmak üzere il milli eğitim müdürümüze ve kurum çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Editör: Vitrin Haber