Geçtiğimiz günlerde Ordu Milli Eğitim Müdürü iken, Sinop İl Milli Eğitim müdürlüğüne atanan Nevzat Türkkan, bugün itibariyle görevine başladı.
 
Bir süre önce İl Müdürü Şaban Karataş ile yer değiştirerek Ordu'dan Sinop'a atanan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Sinop'ta ki ilk mesaisini yaptı. İlk iş olarak müdürlük birimlerinden, kurumla ilgili geniş çaplı brifing alan Nevzat Türkkan, Sinop’a İl Millî Eğitim Müdürü olarak hizmet edecek olmanın gururunu, onurunu yaşadığını söyledi. 

Çıtayı daha da yükseltmek istiyoruz
Türkkan, "Bugünden itibaren tüm eğitim çalışanlarımızla birlikte ilimizin eğitim çıtasını daha yukarılara yükseltmek için gece gündüz canla başla çalışacağız. Zaman zaman önümüze çıkabilecek engellerden yılmayacak, aksine başarmak için daha büyük bir azim ve gayret içinde olacağız" dedi.
Eğitim ortamlarının iyileştirilmesi yönünde çalışacaklarını dile getiren Türkkan; "Sosyal tesislerin arttırılması ve okullaşma oranının yükseltilmesi için kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanacak ve yeni yatırımlar gerçekleştireceğiz. Pansiyonlu okullarımızın imkânlarının iyileştirilmesi, taşımalı eğitimde öğrencilerin en iyi şartlarda taşınması ve öğle yemeği için en uygun imkân ve tesislerden faydalanmaları hususunda gereken tüm tedbirleri alacağız" ifadelerini kullandı. 

Nevzat Türkkan kimdir?
Nevzat Türkkan: 20 Ocak 1956 Çankırı ili Çerkeş ilçesi Kısaç köyü doğumludur. İlköğrenimini Karabük Merkez Atatürk İlkokulunda, orta öğrenimini ise aynı il Merkez Ortaokulunda tamamlamıştır.  Karabük Demir Çelik Lisesi’nde başladığı lise öğrenimine Konya Seydişehir Lisesinde devam etmiştir. Lise öğreniminin ardından Erzurum Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsünde Matematik öğretmenliği bölümünü bitiren ve 1994 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde Lisans tamamlayan Nevzat Türkkan sırasıyla; Karabük Fevzi Çakmak Ortaokuluna Matematik Öğretmenliği, Karabük Fevzi Çakmak Lisesi Matematik Öğretmenliği, 1983-1986 yılları arasında Okul Müdür Yardımcılığı, 1986-1992 yılları arasında Okul Müdür Baş Yardımcılığı, 1992–2003 yılları arasında ise Okul Müdürlüğü görevlerini yürüttükten sonra, 2003 yılında Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Müdür Yardımcısı olarak, 13/01/2012 tarihinde de Ordu İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.

1977 yılında başladığı aktif görev hayatı süresince Bakanlık Makamları ve Valilik Makamlarınca 2012 yılına kadar 1 Aylıkla Ödül, 8 Takdir Belgesi, 11 Teşekkür Belgesi, 2012 yılında sonra ise Ordu ilinde 4 Başarı Belgesi, 1 Üstün Başarı Belgesi ve 1 Aylıkla Ödül ile taltif edildi. 13/07/2015 tarihinde Sinop İl Millî Eğitim Müdürü olarak atanan ve 27/07/2015 tarihinde bu görevine başlayan Nevzat Türkkan, evli ve dört çocuk babasıdır.

Editör: Vitrin Haber