Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden mezun olacak öğrenciler, bitirme projeleri kapsamında Sinop Üniversitesi Güney Kampüsünün projelendirme çalışmaları, master planı ve içinde yer alacak eğitim birimlerinin tasarım çalışmalarını gerçekleştirdi. 

Sinop Üniversitesinin Güney Kampüs Projesi için hazırladıkları tasarım çalışmalarını Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde sergileyen öğrenciler, başarılı proje çalışması ile mezun olmaya hak kazandı.

Programın açılışında konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Pınar Arabacıoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinin, diploma projeleri kapsamında, gruplar halinde Sinop Üniversitesi Güney Kampüsünün master planını ve güney kampüsün içinde yer alacak eğitim birimlerinin tasarımını hazırlayarak, bölümlerinden başarıyla mezun olduklarını belirtti.

Doç. Dr. Pınar Arabacıoğlu, proje süresince kendilerine destek veren Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Üniversite Yönetimi ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına teşekkür etti.

Yapılan konuşmanın ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğrencileri, diploma projeleri kapsamında hazırladıkları Sinop Üniversitesi Güney Kampüs Projesinin master planını ve içinde yer alan eğitim birimlerinin tasarımını, sunumlar eşliğinde anlattılar.
Tanıtım sonunda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden projeye katılan akademisyen ve öğrenciler adına Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Pınar Arabacıoğlu’ya hediye takdiminde bulundu.
Program, Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin tasarımlarının yer aldığı serginin açılışı ve ikramlarla sona erdi.

Düzenlenen sergi ve tanıtım programına; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Prof. Dr. Ahmet Tabak ve Prof. Dr. Kamil Demirci, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Fakülte Dekanları, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Pınar Arabacıoğlu, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Samsun Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu, Akademik-İdari Personel, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Vitrin Haber