Sinop Üniversitesi tarafından düzenlenen ve her Pazar günü 13.30’da devam edecek olan “Mesnevi ve Safahat Okumaları’nın” ilk programı, Sinop Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Muhammet Kuzubaş’ın anlatımıyla başladı.

MÜSİAD Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Sinop için önemli bir kültürel faaliyet olması planlanan etkinliğe, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgıın, MÜSİAD Sinop Şube Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tabak ve Prof. Dr. Murat Sezgin, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Barlak, Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem Sürücü, Bilgi İşlem Daire Başkanı Yüksel Sandalcı, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, şehirle bütünleşen Üniversite oluşturmak için birçok projeye imza attıklarını ifade ederek, “Bugün başlatmış olduğumuz “Mesnevi ve Safahat Okumaları” da bu projelerimizden bir tanesi.  Her hafta Pazar günleri gerçekleştireceğimiz söyleşilerimize tüm Sinoplu vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Muhammet Kuzubaş, insanın mahiyeti, tasavvufun ne olduğu, Mevlana ve Mevlevilik'in Türk kültüründeki yerini anlattığı konuşmasında, Mevlana'nın baş eseri Mesnevi'nin özellikleri, Mesnevi şerhleri geleneğinden söz etti.
Editör: Vitrin Haber