Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ülkemizin önemli sorun alanlarından birini oluşturan mesleki ve teknik eğitimi tüm boyutlarıyla değerlendirmek, mesleki ve teknik eğitimde sektörün iş gücü ihtiyacına cevap verebilecek niteliğe sahip, gelişen teknolojiye uyum sağlayabilen öğrenciler yetiştirebilmek, paydaşların planlama ve karar alma süreçlerine etkin katılımına imkân sunmak amacıyla “Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı” düzenleniyor.  

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başlayan ve 9 Aralık tarihine kadar devam edecek olan çalıştay açılışına Vali Yardımcısı Murat Girgin, Sinop Defterdarı Naci Günaydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Davut Kaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Melih Yıldırım, Kamu Kurum ve Kuruluşları temsilcileri, Sektör Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı. 

Çalıştayda “Mesleki ve Teknik Eğitimin Toplumsal Algısı ve Öğrenci Profil, “Mesleki ve Teknik Eğitim Stratejilerini Etkileyen Yön Veren Kurumlar ve Kuruluşlar”, “Mesleki ve Teknik Eğitimde Öğretim Programları ve İşletmelerde Mesleki Eğitim/Staj Uygulamaları/İşyeri Eğitimi/Beceri Eğitimi Uygulamaları”, “Yaygın ve İnformal Öğrenme” alt başlıklarında toplamda 4 alt komisyon çalışmalarını yürüterek İl Raporu yayınlanacak.

Editör: Vitrin Haber