Mesleki eğitimde son yıllarda yaşanan iyileşmenin tüm meslek okullarına yaygınlaştırılması ve mesleki eğitimin kalitesinin artırılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul’ projesi hayata geçirildi. Sinop genelinde de 4 meslek lisesi proje kapsamına alındı.

Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, proje kapsamında Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ayancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapsam dahiline alındığını söyledi. 

BU OKULLARIMIZDA BİR ÇOK ETKİNLİK VE ÇALIŞMA YAPILIYOR
Vitrinhabere konuşan İl Müdürü Ercan Yıldız: "Proje kapsamında Gerze MTAL. Müdürlüğüne Z-kütüphane için gönderilen ödenekle kütüphane zenginleştirilmişti. Yine atölyelerin, laboratuvarların zenginleştirilmesi ve tasarım beceri atölyesi kurulumu için çalışmalar devam ediyor. Boyabat MTAL Müdürlüğü, Ayancık MTAL Müdürlüğü, Prof. Dr. Necmettin Erbakan MTAL Müdürlüğüne okul kütüphanelerini zenginleştirmek üzere ödenek tahsis edilmiş ve kütüphane zenginleştirme çalışmaları devam etmektedir.

Proje okullarına Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gönderilen bin 150 test kitabı okullara ulaştırılmış ve öğrenciler kaynak kitaplarla desteklenmiştir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce proje okullarında gençlik bürosu açılmasına yönelik faaliyetler devam etmekte olup  gençlik bürosu açıldığında Proje kapsamındaki okullarımızın öğrencilerine sportif faaliyetlerden, tiyatroya, sinema etkinliklerinden, yüzme eğitimlerine kadar bir çok alanda etkinlikler düzenlenecek.

Proje okullarımız Sinop Bilim Sanat Merkeziyle eşleştirilmiş ve proje ekipleri kurularak Proje Geliştirme, Faydalı Model ve Patent konularında bilgilendirme yapılmış ve ortak proje çalışmaları sürmektedir.

Bakanlığımızca farklı zamanlarda proje okulu idareci ve öğretmenlerine yönelik olarak mutlu birey yetiştirme, Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi, Ergenlerin Yılmazlıklarını Güçlendirme, Kişisel Gelişim ve Liderlik, ölçme değerlendirme ve sınıf yönetimi, proje–patent faydalı model, sınıf içi bilgilendirme, pozitif psikoloji ve pozitif eğitim, akran arabuluculuğu gibi konularda eğitimler verildi.

Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğünce Proje Okul Rehberlik servislerinin ihtiyaç ve talepleri belirlenmiş bu kapsamda eğitimler düzenlenmiş rehberlik servislerince öğrencilere yönelik bağımlılıkla mücadele eğitimleri düzenlenmiş ve gerek öğrencilere gerekse velilere psikososyal destek sağlanmıştır.

Proje kapsamında Tüm öğrencilere ilk yardım eğitimi verilecek. İsteyen öğrencilere yüzme öğretilecek, tüm okullarda bireysel veya grup olarak spor aktiviteleri yapabilecek yaşam merkezleri oluşturulacaktır. Tüm okullarda bilim, kültür, sanat, spor ve sanayi gibi alanlarda başarılı ve tanınan kişilerin deneyimlerini paylaşmaya yönelik kariyer günleri her ay en az bir kez düzenlenecek, tüm öğrencilerin proje süresinde en az bir kez tiyatro, sinema gibi etkinliklere katılımları sağlanacaktır.

Bakanlığımızca gönderilen ödeneklerle okullarımızın atölyeleri zenginleştirilecek, tasarım beceri atölyeleri oluşturulacak ve laboratuvarları zenginleştirilecektir"

Editör: Vitrin Haber