Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Sinop merkezindeki ve ilçelerde bulunan Anadolu Liseleri ile Mesleki ve Teknik Eğitim veren liselere tanıtım ziyaretleri düzenledi. 

Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Serkan İşcan, Yrd. Doç. Dr. Gaye Doğan, Öğretim Görevlisi Ezgi Güney ve Öğretim Görevlisi Mehmet Sedat İpar tarafından gerçekleştirilen tanıtım ziyaretlerinde, Meslek Yüksekokulunun 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren teknik ve sosyal programlar hakkında görsel anlatımlı sunumlar yapıldı. Ziyaret edilen ortaöğretim kurumlarının eğitim alanları ile ilgili olarak, öğrencilerin Meslek Yüksekokulundaki hangi programlara sınavsız geçiş yapabileceği ve sınavsız geçiş hakkı olmayan öğrencilere programları tercih ederken göz önünde bulundurmaları gereken puanlar hakkında bilgiler verildi. Ardından programlardan mezun olan öğrencilerin alanlarına göre hangi iş kollarında istihdam imkanı bulabileceği ve lisans eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerin ise Dikey Geçiş Sınavı ile başta Sinop Üniversitesi olmak üzere üniversitelerde hangi lisans programlarına geçiş yapabilecekleri açıklandı. 

Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulunu tercih edecek öğrencilerin, eğitim-öğretim gördüğü teknik atölyeler, laboratuvarlar, uygulama alanları ve kullandıkları donanımlardan örneklerin yer aldığı, öğrencilerimizin sosyal ve kültürel alanda katılım sağladıkları birçok etkinliğin de görsel olarak anlatıldığı tanıtım sunumlarını öğrenciler büyük ilgiyle takip ettiler. Meslek Yüksekokulu ile ilgili sunulan akademik, sosyal ve kültürel bilgilerin yanı sıra, üniversite eğitiminin günümüzde sahip olduğu önem, öğrencilerin önlisans programlarını tercih etmeleri ile birlikte elde edecekleri avantajlar ile ulusal ve uluslararası öğrenci değişim hareketlilikleri hakkında da genel bilgiler aktarıldı.

Ziyaretlerin gerçekleştirildiği başta Sinop il merkezindeki ortaöğretim kurumları ile Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçelerindeki ortaöğretim kurumları yöneticilerinin büyük memnuniyeti ve misafirperverliği ile geçen tanıtım programlarında, Sinop Üniversitesi ve Meslek Yüksekokul ile ilgili olarak dağıtılan tanıtım kitapçıkları öğrenciler tarafından dikkatle incelendi. Karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen tanıtım sunumları sonrasında, öğrenciler üniversite tercihlerinde Sinop Üniversitesi Birimleri ve Meslek Yüksekokulu Programlarının ilk sıralarda yer alacağını belirttiler.

Editör: Vitrin Haber