Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Desteklik Polislik ( TDP ) Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik, meslek seçim semineri verildi.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Desteklik Polislik ( TDP ) Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Mesleğim Benim Seçimim Projesi” kapsamında; Anadolu Öğretmen Lisesi 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik; meslek seçimi sorumluluğunu gençlere bırakarak, onu kendi geleceği için çaba harcamasına ve uygun alanı keşfetmesine fırsat tanımak amacıyla çeşitli meslek tanıtımları yapıldığı bilgilendirme semineri verildi.
 
Meslek tanıtımı Elektrik Mühendisi Surhan Kıcıman tarafından;  meslek seçiminin kişinin yaşamında vermiş olduğu en önemli kararlardan biri olduğu ve bir kimsenin yaşamının en az üçte birini geçireceği mesleğe karar verebilmesi, verilen bu kararların kişinin yaşamını nasıl bir çerçevede geçirebileceğini, kimlerle etkileşimde bulunabileceğini belirlediği, kişinin dünya görüşünü, değer yargılarını, ideallerini gerçekleştirmesi konularında bilgiler verildi.
 
Yapılan sunumun bitiminde seminere katılan 75 öğrenciye Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli tarafından bloknot ve tükenmez kalem dağıtıldı. 

Editör: Vitrin Haber