Sinop Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda oluşturulan Necip Fazıl Atölyesinde gençler, Uzman konukların moderatörlüğünde bir yandan Necip Fazıl’ın kitaplarını incelerken diğer yandan da gerçekleştirilen şiir dinletileri ile huzurlu bir yolculuğa çıkıyor. 

Kredi ve Yurtlar Kurumu Sinop İl Müdürlüğü’ne bağlı Alaiye ve Sinop Yurt Müdürlüklerinde barınan öğrencilerin boş vakitlerini daha iyi değerlendirmesini sağlamak amacıyla atölye çalışmaları düzenleniyor. Geçtiğimiz dönem Mesnevi ve Safahat Okumalarının tamamlandığı Alaiye ve Sinop yurtlarında bu dönem de atölye çalışmaları devam ediyor. Bununla birlikte KYK Akademi çatısı altında Ankara, Aksaray, Balıkesir, Erzurum ve İstanbul’daki yurtlar başta olmak üzere ülke genelindeki birçok yurtta düzenlenen Necip Fazıl Atölyesi, öğrencilerden yoğun ilgi görüyor. 

Necip Fazıl Kısakürek’in edebi kişiliği, hayatı ve eserlerinin ele alındığı atölye çalışmasına son halka da Sinop’ta eklendi. Alaiye ve Sinop yurtlarında “Necip Fazıl Okumaları Atölyesi” başladı. 

Gerçekleştirilen çalışma hakkında bilgi veren KYK Sinop İl Müdürü Adnan Menderes Dümen, KYK Genel Müdürlüğünün, ömrünü gençliğe vakfeden ve bu yönde yaptığı çalışmalarla sadece kendi yaşadığı dönemi değil, bugünü de aydınlatan şair, dava ve aksiyon adamı üstat Necip Fazıl Kısakürek’i genç nesillere daha yakından tanıtmak amacıyla “Necip Fazıl Okumaları Atölyesi” düzenlediğini belirtti. Bu kapsamda Sinop’ta da kurulan atölyede gençlerin usta şairi yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade eden İl Müdürü Adnan Menderes Dümen, düzenlenen etkinliklere gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Dümen; “Akademik takvim de dikkate alınarak hazırlanan ve öğrencilerden yoğun ilgi gören atölyede, Necip Fazıl’ın, “Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu”, “O ve Ben”, “İman ve Aksiyon”, “Çöle İnen Nur” ve “Çile” adlı eserleri tahlil ediliyor. Uzman konukların moderatörlüğünde gerçekleştirilen atölye kapsamında bir yandan Necip Fazıl’ın kitapları incelenirken diğer yandan da öğrencilerin katılımıyla şiir dinletileri de yapılıyor” dedi.  Necip Fazıl Okumaları Atölyesinin, ilerleyen günlerde Kocaeli, Amasya ve Konya’daki yurtlarda da başlayacağı bildirildi.   
Editör: Vitrin Haber