Kedi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’da, “Liderlik Eğitimi Seminerleri” başladı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Sinop İl Müdürü Adnan Menderes Dümen, Sinop Üniversitesi’nde okuyan ve kendilerine bağlı yurtlarda kalan öğrencilerin sosyal ve kültürel yönden de gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla, her yıl periyodik aralıklarla yapılmakta olan, “Liderlik Eğitimi Seminerleri”ne bu sene de devam edileceğini söyledi. 

Bu kapsamda; “Gelecek ve Kariyer Planlaması” çerçevesinde, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Recep Koçak’ın konuşmacı olarak katıldığı, “Hayat Yarışında Ben de Varım” konulu Liderlik Seminerinin ilki, Merkez Osmaniye Köyü’ndeki Yurt Müdürlüğü Sinema Salonunda yapıldı.

Seminerde; sinevizyon eşliğinde Sinop Üniversitesi öğrencilerine çeşitli konularda örneklerle bilgiler sunan konuşmacı Prof. Dr. Recep Koçak, bireyin kendini geliştirmesinin çok önemli olduğunu belirterek özetle şunları söyledi: “Kendini gerçekleştirme düzeyi düşük olan birey karamsardır; yüksek olan birey iyimserdir. Kendini geliştirme düzeyi düşük olan birey hız ve haz peşinde, doyumsuzdur; yüksek olan birey hak ve adalet peşinde, şükreder. Kendini gerçekleştirme düzeyi düşük olan birey her şeyi bildiğine inanır; yüksek olan birey araştırır, dinler ve kendini yeniler” dedi. 

Sinop’a geldiğinde sokak hayvanlarının kulaklarının yetkililerce küpelendiğini gördüğünü ve güvercinlere ellerinden yem yediren insanları izlediğini belirten Prof. Dr. Recep Koçak, “Hayvanlara değer veren kent ve insanlar benim için önemlidir. Sinop’ta bunu gözlemledim. Hayvanların bile güvenebildiği insanlar benim için de güvenilirdir. Sinop’ta bunları gözlemledim ve fotoğrafladım” dedi.

Konuşmasında, “Amaçları belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez” diyen Prof. Dr. Recep Koçak sözlerini, “Sizlere ve tüm ülkeme mutluluklar diliyorum” diyerek bitirdi. 

Editör: Vitrin Haber