Değerlendirme takımı üyeleri ziyaretlerinin ikinci gününde Sinop Üniversitesi Akademik ve İdari birimleriyle görüşmeler gerçekleştirerek, Üniversitedeki kalite güvence sistemi uygulamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
 
Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı, ziyaretlerinin ikinci gününde ilk olarak Ayancık Meslek Yüksekokulunu ve Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini ziyaret etti. 
 
DEĞERLENDİRME TAKIMINDAN AYANCIK MESLEK YÜKSEKOKULUNA ZİYARET

Prof. Dr. Mualla Yalçınkaya (Karadeniz Teknik Üniversitesi) başkanlığında; Prof. Dr. Cemil Öztürk (Marmara Üniversitesi), Doç. Dr. Dilek Özmen (Manisa Celal Bayar Üniversitesi), Doç. Dr. Oktay Yıldız (Karadeniz Teknik Üniversitesi) ve Sema Gündem’den (Ondokuz Mayıs Üniversitesi) oluşan ilk grup Ayancık Meslek Yüksekokuluna ziyarette bulundu. Ziyarete Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın da eşlik etti.
 
Değerlendirme Takımı üyeleri Ayancık Meslek Yüksekokulunda ilk olarak Müdür Öğr. Gör. Recep Aykan, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Günseli Acar ve Öğr. Gör. Şemseddin Uluçam ile bir araya geldi.

Ardından Ayancık Meslek Yüksekokulunda görevli Akademik Personel ve öğrencilerle de görüşmeler gerçekleştirdi.

Rektör Dalgın ve Değerlendirme Takımı üyeleri daha sonra Ayancık Meslek Yüksekokulu binasında incelemelerde bulunarak Ormancılık Programı bünyesinde kurulan Ahşap Oyuncak Atölyesini gezdi.
 

DEĞERLENDİRME TAKIMINDAN BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ZİYARETİ
 
Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı Üyeleri Prof. Dr. Ali Şen (İstanbul Kültür Üniversitesi) ve Betül Küçük’ten (Çankırı Karatekin Üniversitesi) oluşan ikinci grup ise Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini ziyaret etti. Takım üyeleri ziyarette ilk olarak Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanın Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Candaş Can ve Dr. Öğr. Üyesi Duygu Çeri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Ardından Fakültede görevli Akademik Personel, Araştırma Görevlileri ve öğrencilerle görüşmeler gerçekleştirdi.
 

İLAHİYAT FAKÜLTESİNDE TOPLANTI
 
Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı Üyeleri öğleden sonraki programlarında ise İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Barlak ve Dr. Öğr. Üyesi Faruk Özdemir ile bir toplantı gerçekleştirdi.
  
Değerlendirme Takımı daha sonra İlahiyat Fakültesinde görevli Akademik Personel, Araştırma Görevlileri ve öğrencilerle görüşmeler gerçekleştirdi.

Değerlendirme Takımı daha sonra Sinop Üniversitesi Daire Başkanları ve Birim Koordinatörleriyle görüşmeler gerçekleştirdi.
  
Görüşmelerde birimlerin Sinop Üniversitesi kurumsal yapısına ve kalite sürecine katkıları ile birimlerin stratejik hedefleri ele alındı.
  
Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı ikinci günün sonunda Üniversitede bulunan araştırma birimi yöneticileri ve birimlerdeki idari personelle de bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda araştırma birimlerinin ve idari personelin hedefleri ve bu hedeflerin kurumun stratejik hedefleri içindeki yeri, personelin yönetim ile ilişkileri, kalite güvence sistemindeki rolleri, mesleki gelişimi ve motivasyonları ile kurum içi iletişim gibi hususlar ele alındı.


 

Editör: Vitrin Haber