Çankırı Karatekin Üniversitesinin ev sahipliğinde 5 üniversiteden akademisyenlerin katılımıyla "Komşu Üniversiteler Tanışma ve İşbirliği Toplantısı" yapıldı.

Toplantıya Sinop, Kastamonu, Çorum, Karabük ve Kırıkkale Üniversitelerinden toplam 35 kişilik üst düzey yönetici, Çankırı Karatekin Üniversitesinden ise 45 olmak üzere toplam 80 üst düzey yönetici bir araya geldi.

Çankırı Koç Otelde düzenlenen toplantıda konuşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, üniversitelerin bölgesinin lokomotifi olması gerektiğini söyledi. Herkesin yapabileceklerini toplantıda ortaya koyması gerektiğini belirten Savaş, "Akademik çalışmalarla çok büyük neticeler elde edeceğimizi ümit ediyorum. Herkes potansiyelini ortaya koymalıdır" ifadesini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Gürbüz de komşu üniversitelerle birçok alanda işbirliği için yola çıktıklarını anlattı. Komşu üniversitelerle her alanda çalışmaya hazır olduklarını aktaran Gürbüz, şunları dile getirdi:"Proje, kültür-sanat, bilim, yönetim ve spor alanlarında işbirliği yapmayı ve bilimsel dergiler çıkartmayı hedefliyoruz. Biliyoruz ki her üniversitenin güçlü olduğu alanlar vardır. Herkes güçlü olduğu alanları ortaya dökmeli ve güç birliği oluşturmalıyız. Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak ilk adımı attık ve elimizi uzattık. Diğer ellerin de gelmesi lazım ki işbirliği oluşsun. Yurt içi ve dışı kaynaklı projelerle yurt dışından daha fazla öğrenciyi bu bölgeye getirmeniz lazım. Bireysel değil, birlikte güç birliği yaparak, 5-10 yıl içinde kaliteli çalışmalar ortaya konabilir. Bu toplantıya katılan 6 üniversite, iyi olduğu alanlarda projeler geliştirerek, diğer üniversiteleri desteklemeli yani ortak projelere imza atmalıyız." 

Toplantıda Sinop Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İsmet Berber’de Sinop Üniversitesi ilgili sunum gerçekleştirdi. Toplantıya katılan diğer üniversite temsilcilerinin yaptıkları sunumların ardından ise yuvarlak masada buluşan yöneticiler, işbirliği konusunda istişareler yaptı.
Editör: Vitrin Haber