Proje kapsamında gençlere algoritma ve problem çözme yeteneği, gerçek kod yazma deneyimi ve mobil uygulama geliştirme eğitimleri verildi.

Proje hakkında bilgi veren Sinop Gençlik Merkezi yetkilileri, proje ile gençlerin, bilgi birikimlerini ve farkındalıklarını artırarak bilişim ve girişimcilik yönlerinin güçlendirilmesi, bilişim alanında güçlü bir gençlik yetiştirilmesinin hedeflendiği bildirildi. 
Proje ile ilgili açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Yüzde 100 Milli yüzde 100 Yerli Kodlama eğitimlerini başarıyla tamamlayan Türkiye genelinde en iyi 100 genç, yaz döneminde özel eğitim kampına alınacak.

İlimizde 27 Mayıs – 18 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen Kod Adı 2023 Projesi eğitimlerine gençler tarafından yoğun talep olması nedeniyle 2. Grup olarak açılan eğitimler başarılı bir şekilde tamamlanarak gençlere katılım belgesi verilmiştir. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş ilk dönem eğitimlerine katılan gençleri başarılarından dolayı tebrik ederek yaz döneminde devam edecek olan Elektronik ve Robotik eğitimlerine katılmak isteyen tüm gençlerimizi gençlik merkezine davet ederiz dedi.”
Editör: Vitrin Haber