Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Baştürk, Sinop İl Milli Eğitim Şube Müdürü Perihan Özpınar, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ergün Kaynar, Sinop Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda ilk olarak “Kaynaştırma Eğitiminde Farkındalık” konulu video gösterimi gerçekleştirildi.
 Ardından Panele konuşmacı olarak katılan Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Ayla Kılıç, Sinop İlkevim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Usta Eğitici Elif Dinç, Uzman Öğretici Emel Baydı, Özel öğrenci velilerinden Saniye Semiz ve Çiğdem Güngör; “kaynaştırma, aile ve uzmanlarla işbirliği, sınıflarda yapılabilecek uyarlama önerileri” gibi konularda bilgiler aktardı.

Ayrıca panele katılan konuşmacılar, özel gereksinimli çocuklarda görülen davranış problemlerinin ortaya çıkış nedenleri ve sınıftaki öğretmenlerin bu durumlara karşı nasıl tepki vermeleri gerektiği konularında öneriler sundu.
Program sonunda Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Baştürk, konuşmacılara günün anısına hediye takdim etti.
Editör: Vitrin Haber