Sinop’ta Abalı İlkokulu ile Ada Anaokulu arasında Kardeş Okul Projesi hayata geçirildi. Öğrenciler arasında sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek, okul kültürlerinin tanıtımını sağlamak, ahlaki ve eğitsel anlamda fikir alışverişinde bulunularak ortak projeler geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında düzenlenen etkinlikte iki okul öğrencileri bir araya geldi. 

İlk olarak Abalı ilkokulunda düzenlenen kahvaltıda buluşan öğrenciler, birlikte yedikleri kahvaltı sonrasında, Sinop Atatürk Spor Salonunda kendileri için hazırlanan etkinliklere katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Sinop Abalı İlkokulu Müdürü Cüneyt Aydın, projenin öğrencilerin sosyal gelişimine büyük fayda sağlayacağına inandıklarını söyledi. Aydın; “Öğrenciler arasında bilgi, değer, kültür paylaşımını zenginleştirmek, okullar arası işbirliği ve desteği artırarak eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak, Kardeş Kurum ilişkisi kurulması ve üretken ve paylaşan dinamik okullar anlayışının geliştirilmesi amacıyla okulumuz ile Sinop Ada Anaokulu arasında kardeş okul projesini hayat geçirdik. 

Bu kapsamda Eğitim hizmetlerine destek olmak, eğitimin kalitesini artırmak, öğrenciler arasında sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek, okul kültürlerinin tanıtımını sağlamak, ahlaki ve eğitsel anlamda fikir alışverişinde bulunularak ortak projeler geliştirilmesi kapsamında öğrencilerimiz ilk olarak, düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler. Lezzetli kahvaltının ardından kardeş okullar, Sinop Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konaklama İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Kaçar'ın öncülüğündeki üniversiteli öğrencilerin Rekreasyon yönetimi dersi kapsamında Sinop Atatürk Spor salonunda hazırlamış olduğu etkinliğe katıldılar. Burada, halat çekmeden sandalye kapma oyununa kadar pek çok etkinlikte birlikte hareket eden öğrencilerimiz hem eşsiz bir gün geçirdi hem de birlikte hareket etmeyi öğrendi. Umuyorum bu projemiz örnek olur ve diğer okullarımızda da bu proje hayata geçirilir. Ben başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere bu projenin hayat geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi. 
Editör: Vitrin Haber