Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan müfredatta Atatürk’ün çıkartıldığını söyleyen Karadeniz, “Milletinin gönlünden silemedikleri Atatürk’ü, eğitim sisteminden çıkarmaya çalışarak sileceklerini sanıyorlarsa, aldanıyorlar” dedi.

Yeni müfredatın kamuoyunda yoğun tepkiler aldığını ifade eden CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz bir türlü açıklanamayan müfredatın, ilk ve ortaokulda 17 program, liselerde ise 24 program, imam hatip ortaokulu ve liselerinde 10 dersin değiştirildiğini belirti. Müfredatın bilimsel ve çağdaşlıktan uzaklaştırıldığını ve Atatürk’e ilişkin konuların azaltıldığını vurgulayan CHP Sinop Milletvekili bu uygulamaya sert tepki gösterdi. “Atatürk’ü unutturmak için her şeyi yapan bir iktidar var” diyen Karadeniz şunları söyledi:“Devletin ve milletin bütünlüğünün ancak eğitim sisteminin bütünlüğü ile sağlanabileceğini bilen, uygulayan ve örnek alınan Mustafa Kemal Atatürk, eğitimi laik, bilimsel ve çağdaş bir yapıya büründürmüş bir Dünya Lideridir. Şimdi kalkıp Atatürk’ü, genç nesillerimizi laik, demokratik Cumhuriyet’ten ve en önemlisi bu değerlerin ve kazanımların yaratıcısı Atatürk’ten koparmak istiyorlar. Başaramayacaklar. Milletinin gönlünden silemedikleri Atatürk’ü, eğitim sisteminden çıkarmaya çalışarak sileceklerini sanıyorlarsa, aldanıyorlar.”

Türkiye’nin adalete, demokrasi ve özgürlüklere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Barış Karadeniz, bu ihtiyacın giderilmesi için çağdaş ve bilimsel anlayışa sahip eğitim sisteminin sürdürülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 
Editör: Vitrin Haber