Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumlarında bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı vb. gıda işletmesi çalışanlarına "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” gereğince gıda güvenirliliği ve hijyen konularında eğitim düzenlenerek belge verildi.

2019–2020 eğitim-öğretim yılında, eğitim öğretim kurumlarında gıda işletmelerinde çalışanlardan daha önce bu eğitimlere katılmayanlar için Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim toplantısı düzenlendi.

Gıda ve Yem Şube Müdürü V. Selçuk Yiğit  ve Gıda Mühendisi Serhat Bilsay Aslan tarafından kantin ve yemekhanelerin fiziki/teknik şartları, genel ve özel hijyen kurallarına uyumu, mevzuata uygun kaliteli hammadde kullanımı, çalışan personelin gıda konusunda yeterliliği, üretilen/satılan ürünlerin kalitesi, muhafaza, depolama ve sıcaklık şartlarının uygunluğu, satışa sunum, izlenebilirlik ve resmi evraklarda uygunluk gibi konularda eğitim verildi. Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada eğitim ihtiyacı olduğu görülen diğer sektörlerde de benzer bilgilendirme toplantılarına devam edileceği bildirildi.


 

Editör: Vitrin Haber