Su Ürünleri Fakültesi Prof. Dr. Murat Sezgin Konferans salonunda düzenlenen programa; SNÜ Rektör Yardımcısı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Türkay Öztürk, Prof. Dr. Ayşe Gündoğdu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rıza Bayrak, Akademik ve idari Personel ile öğrenciler katıldı.

Konferans, Sağlık Bilimleri Fakültemizden Dr. Öğr. Üyesi Dilek Sağır tarafından gerçekleştirilen “Kanser Biyolojisi ve Kanserde Sınıflandırma” başlıklı sunumla başladı. 

Kanser hastalığının, Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre en yüksek ölüm oranına sahip hastalıklar arasında yer aldığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Dilek Sağır, kanserin tanımı, nasıl geliştiği ve kansere sebebiyet veren risk faktörleri hakkında bilgiler verdi. Sağır, konuşmasında, kanser riskini önlemede erken teşhisin önemine de dikkat çekti.

Ardından konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bilge Bal Özkaptan ise “Kanser-Sigara İlişkisi ve Kanserden Korunma Yöntemleri” hakkında bilgiler verdi.

Sigara dumanının binlerce zararlı kimyasal içerdiğini belirten Bilge Bal Özkaptan, bu kimyasal maddelerin birçok kanser hastalığına davetiye çıkardığını ifade etti.

Sigaranın aynı zamanda kanser tedavisini olumsuz yönde etkinliğini de söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Bilge Bal Özkaptan, yol yakınken sigarayı bırakmanın kişiyi kanserden kurtarabileceğini dile getirdi.
Program, hediye ve teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi. 

Editör: Vitrin Haber