Günümüzde yaygınlaşan ve önemli risk unsurlarından biri haline gelen kalp krizi konusunda, Sinop Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Sinop Üniversitesi SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Erdem, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Rıza Bayrak, SÜBİTAM Müdürü Doç. Dr. Muhittin Yılmaz,  Akademik ve İdari Personel ile öğrenciler katıldı.

Programda kalp krizinin belirtileri ve korunma yöntemleri konusunda katılımcılara bilgiler veren Sağlık Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Yardımcı, düzensiz-sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, stres ve sigara kullanımının kalp krizini tetikleyen unsurların başında geldiğini belirtti.

Bireyde kalp krizi riskinin azalması için atılması gereken adımlar hakkında bilgiler veren Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Yardımcı, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu; “Kalp sağlığını koruyucu besinler tüketin. Hazır gıdalardan uzak durmaya çalışın. Un, şeker ve tuzu mümkün olduğunca hayatımızdan çıkarın ya da oldukça az tüketin. Günlük tuz miktarını 5 gram ile sınırlandırın. Her yiyeceği mevsiminde yemeye özen gösterin. Hergün 30 dakika yürümeye çalışın. Sigara ve tütün ürünlerinden uzak durun. Sigara, kan basıncında artışa, solunum yetersizliklerine, kanda pıhtılaşma eğilimine, iyi kolesterol seviyesinin düşmesine, damar sertliğine yol açarak kalp sağlığını tehlikeye sokar. Kendiniz içmediğiniz gibi çevrenizdekileri de pasif içicilikten koruyun. Her yıl çok sayıda kişinin sigara kullanmadığı halde pasif içicilik nedeni ile hayatını kaybettiğini unutmayın.”

Program sonunda Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Yardımcı'ya hediye takdiminde bulundu.
Editör: Vitrin Haber