Sinop Diyojen Rotary kulübü “meme kanserinde erken tanı hayat kurtarır” projesi kapsamında köy köy, mahalle mahalle gezerek meme kanserinde erken tanının ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyor. 

Proje kapsamında merkeze bağlı Bostancılı köyünde kadınlarla buluşan Sinop Diyojen Rotary kulübü üyesi aile hekimi uzmanı Demet Güler, maket üzerinde uygulamalı eğitim vererek, erken teşhisin önemine vurgu yaptı. 
Proje hakkında bilgi veren Sinop Diyojen Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ahmet Kavazak, proje ile özellikle son günlerde hızla artış gösteren meme kanseri konusunda kadınları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kavazak; “Sinop Diyojen Rotary kulübü olarak bu dönem erken tanı hayat kurtarır projemize kırsaldan başladık. Bostancılı köyünden başladığımız çalışmayı önümüzdeki günlerde diğer köylerimizde de yapacağız. Bizim gayemiz hızla artış gösteren meme kanseri konusunda kadınlarımızın bilinçlendirmek. Projemize destek veren köy muhtarımız Mustafa Sezer’e ve katılım sağlayan kadınlarımıza çok teşekkür ederiz” dedi. 

 
Editör: Vitrin Haber