SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan,  İl Emniyet Müdür Yardımcısı Müge Turşucu, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Öznur Türker Can, Sinop Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SİNKAMER) Müdürü Doç. Dr. Emel Çankaya’nın yaptığı panelde; SİNKAMER Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yüce, Sosyal Hizmetler Uzmanı Semra Tanyeri, Sinop Üniversitesi Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Kara ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Demir, kadına yönelik şiddet konusunu farklı yönleriyle ele aldı.
Panelde, panelistlerce kadına şiddetin fiziksel, sosyal, cinsel, ekonomik ve duygusal olarak farklılık gösterebileceği belirtildi.  

Ayrıca konuşmacılar tarafından, Osmanlı Döneminde kadının önemi, toplumda kadına şiddet olayları ve bu olayların nasıl önlenebileceği konuları derinlemesine anlatıldı.
Son olarak, panelistlerce şiddete maruz kalan kadınların ve şiddete tanık olan kişilerin izlemesi gereken yöntemler dile getirilirken, bu durumlarda 155 polis imdat, 156 Jandarma imdat ile özellikle alo 183 aile, kadın, çocuk ve sosyal hizmet danışma hattının aranması gerektiği vurgulandı.

Program sonunda panelistlere günün anısına hediye takdiminde bulunuldu. 


 

 
Editör: Vitrin Haber