Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emel Çankaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Harun Köksalan, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Öznur Türker Can, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rıza Bayrak, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yüce, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Kan Şahin’in yaptığı panelde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Psikoloğu Nihan Gökgöz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Semra Tanyeri ile Sinop Barosu Avukatı Nihal Gündoğdu, kadına yönelik şiddet konusunu farklı yönleriyle ele aldılar.

Panelde, Panelistler tarafından ülkemizde 10 kadından 4’ünün fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kaldığı belirtilirken, şiddetin yarattığı psiko-sosyal travmanın iyi değerlendirilmesi gerektiği anlatıldı. Şiddetin toplumsal boyutundan da bahsedildiği panelde, ihbarın önemine dikkat çekildi.

Panelistlerce şiddete maruz kalan kadınların ve şiddete tanık olan kişilerin izlemesi gereken yöntemler anlatılırken, bu durumlarda 155 polis imdat, 156 Jandarma imdat ile özellikle alo 183 Aile, kadın, çocuk ve Sosyal hizmet danışma hattının aranması gerektiği vurgulandı.
Program sonunda panelistlere günün anısına hediye takdiminde bulunuldu.
Editör: Vitrin Haber