İstiklâl Marşı’nı kaleme alan ve “Vatan Şairi” olarak kabul edilen Mehmet Akif Ersoy’un da anıldığı program, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan kısa filmin gösterimi ile başladı.

Programın devamında, Okt. Mehmet Özdemir “İstiklal Marşı’nı Okumak ve Anlamak” başlıklı bir konferans verdi. Sunumunda İstiklal Marşı’nı okurken yapılan hatalara değinen Özdemir, en sık yapılan yanlışın marşı bağırarak ve çok hızlı okumak olduğunu ifade etti. 

İstiklal marşının tüm kıtalarını yorumlayan Okt. Mehmet Özdemir, marşta geçen ve günümüzde kullanılmaya kullanılmaya unutulmuş olan ve dolayısıyla yeni nesil tarafından bilinmeyen kelimelerin anlamlarını da anlattı. 
Program sonunda görüşlerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, Mehmet Akif’in yaşadığı dönemde değeri anlaşılamamış, milletimizin yetiştirdiği kıymetli bir şair olduğunu ve gençlerimizin hem Akif’in kişiliğini hem de eserlerini yakından tanımaları gerektiğini ifade etti. Bircan, Okt. Mehmet Özdemir’e sunumu için çiçek takdiminde bulundu. 


Editör: Vitrin Haber