Sinop’ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Eğitim ve Toplumsal Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘’İş Hayatına Uyum Seminer Programı” düzenlendi.

İlk defa kamu görevlisi olarak göreve başlayacak gençlerin; müstafi olarak devlet memurluğundan ayrılma risklerini engellemek, yeni görevlerine uyumlarını kolaylaştırmak, çalışma koşulları ve uymaları gereken hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, iş hayatına bilinçli ve uyumlu başlamalarını sağlamak amacı ile planlanan eğitim programı 2828 sayılı kanunun Ek1. Maddesi kapsamınca ve 3413 sayılı yasadan faydalanarak Sinop ilindeki kurum ve kuruluşlara ataması yapılan 21 kişiden 16’sının katılımı ile Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü salonunda gerçekleştirildi.

‘’İş Hayatına Uyum Seminer Programı” kapsamında düzenlenen eğitimde İl Müdür V. Harun Köksalan tarafından açılış yapılarak Bakanlık ve Kurum hizmet politikaları hakkında bilgi verildi.

“657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu” kapsamında kamu görevlisinin hakları ve sorumlulukları, iş ve sosyal güvenlik hukuku, genel tanımı ve kavramlar, disiplin soruşturması ve disiplin cezaları, yargılanma ve görevden uzaklaştırma, devlet malını koruma ve tasarruf tedbirleri ile ilgili sunum Sosyal Hizmet Merkezi Müdür V. Kayıhan Özkaptan tarafından gerçekleştirdi.

İl Müdür Yrd. V. Seyit Bulak tarafından gençlere yönelik “Protokol ve Görgü kuralları” kapsamında etkili iletişim ve beden dili, insan ilişkileri ve öfke kontrolü ve stres ve stresle baş etme yolları konusunda eğitim verildi.
Son olarak “Bütçe Yönetimi” kapsamında bilinçsiz para harcama, kredi kart kullanımı ve kefil olmanın doğuracağı sonuçlar hakkında Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Berrin Gürleyen tarafından sunum gerçekleştirildi.
 
Editör: Vitrin Haber