Ayancık Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Günseli Acar’ın moderatörlüğünü yaptığı panele; Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, SAMGİAD (Samsun Genç İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Gömeç, SAMGİAD Yönetim Kurulu Genel Sekreteri, Ankara Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gümrük Müşaviri Abdulkadir Köstek, SAMGİAD Üyesi, Samsun SMMM Odası Stajyer Eğitim ve Denetim Komisyonu Başkan Yardımcısı Cemil Şahin katıldı.

Panelde, ülkemizdeki işgücü potansiyelinin genel durumu, iş yaşamında başarılı olmanın sırları, iş dünyasının gençlerden beklentileri, girişimcilik konuları ele alındı.
Öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan panelistler, her şeyden önce güvenilir bir çalışan olmaları gerektiğinin altına çizerek, kariyer hedeflerine ulaşabilmeleri için çaba göstermelerini, yabancı dillerini geliştirmelerini, çalışmak istedikleri alanla ilgili sektördeki gelişmeleri takip ederek bilgilerini güncellemeleri gerektiğini belirtti.

Ayancık Meslek Yüksekokulu 2010 Muhasebe ve Vergi Bölümü mezunlarından biri olan Cemil Şahin de Yüksekokulda okumanın büyük avantajları olduğunu ve öğrencilerin bunun farkına varmaları gerektiğini belirtti.
Ayrıca panelistler öğrencilerle tecrübelerini, deneyimlerini de paylaşarak, sadece iş hayatında değil sosyal yaşamda da aktif olmanın kişinin yaşam kalitesini yükselttiğini vurguladı.

Editör: Vitrin Haber