4 yıl önce başka bir okulun sınıfında eğitime başlayan, ikinci senesinde ise müstakil binasına kavuşan Sinop Seyit Bilal Orta Okulunda ilk kez mezuniyet sevinci yaşandı. 4 yıl gibi kısa bir süreye birçok başarıyı sığdıran okul, Cumartesi günü düzenlenen görkemli bir törenle ilk göz ağrısı 41 öğrencisini mezun etti. 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezi'nde, Sinop İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (SİMDER) ev sahipliğinde düzenlenen ve oldukça renkli anların yaşandığı mezuniyet programı, iftar yemeğiyle başladı. Programa Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop 25. Dönem Milletvekili Cengiz Tokmak, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Aslan, SİMDER Başkanı Hakkı Bafralı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Sinop İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Eraltan, Sinop Din Görevlileri Derneği Başkanı İsmail Aksoy, Sinop Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Yüksel Sandalcı, eski imam hatip mezunları, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. 


Daha sonra mezun öğrencilerin isimlerinin yazıldığı balonlarla süslenmiş olan konferans salonunda karne ve pasta kesim töreni gerçekleştirildi. SİMDER Başkanı Hakkı Bafralı'nın açılış konuşması ardından kürsüye gelen Okul Müdürü Aydın Yılmaz, tüm katılımcılara teşekkür etti. Konuşmasında ilk önce öğrencilere, ardından da velilere seslenen Yılmaz, öğrencilere lise döneminin ruh ve mana adına hayatlarına huzur ve güveni getirecek bir başlangıç olmasını diledi. 

BİR İDEAL UĞRUNA GÖZÜNÜ KIRPMADAN ÇOCUKLARINI VERDİNİZ
Velilere 4 yıl önce türlü söylentilere kulak asmadan sadece adı imam Hatip Olduğu için çocuklarını verdiklerini hatırlatan Aydın Yılmaz "İlkleri yaşamanız ve gelecek adına nelerle karşılaşacağınızı kestiremeden sadece Rıza-i İlahi için çocuğunuzu İmam Hatipli yaptınız. Bu samimiyetinizden dolayı sizleri öncelikle tebrik ediyorum. Adınız İmam Hatip Ortaokulu tarihinin en müstesna köşesinde ilkler olarak yerini alacak. 4 yıl önce önünüzde bir samimiyet imtihanı vardı. Ve sizler bu imtihanı başarıyla geçtiniz. Yaşamın gayesinin sadece madde olmadığını çocuklarınızı bu okula kayıt yaptırarak gösterdiniz. Sizlere türlü türlü sözler söylendi. Çocuğunu mağdur etme dediler. Önü kapalı dediler. İmam mı yapacaksın dediler. Dediler de dediler. Siz aldırış etmediniz. Ve sizler okulumuzun ilk velileri ve öğrencileri oldunuz.  Şimdi önümüzde yeni bir süreç başlıyor" dedi. 

BU OKULLAR BÜYÜK İNSANLAR YETİŞTİRDİ
Bugün bu okulların içerisinden Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Belediye Başkanları ve nice sayısız makam ve mevkide memlekete hizmet etmeye çalışan fertler yetiştirdiğini dile getiren Aydın Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; "Ancak memleketin vatana millete devlete ve dinine hizmet aşkıyla donanmış yeni İmam Hatiplilere ihtiyacı var. İmam Hatip Okulları bugün 100 yaşını doldurmuş koca bir çınardır. Sevgili öğrencilerimiz 4 yıl önce her biriniz tohumdunuz imam Hatibin bereketli bahçesine dikildiniz. Bugün 4 yaşında körpecik birer fidansınız. Bizler bu fidanlar kurumasın 100 yıllık bu çınarın himayesinde neşvü nema bulsun yaşasın istiyoruz. Sizlerin kurumadan büyümesini sizden sonra gelecek yeni fidanlara ağabeylik ablalık yapmasını istiyoruz" diye konuştu.

SİNOP'UN EN MODERN OKULU GELİYOR
Daha sonra konuşan İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Eraltan'da, ortaokulu bitiren öğrencileri Sinop İmam Hatip Lisesi'ne davet etti. Lise olarak projelerini ve hedeflerini anlatan Eraltan, tüm okul kadrosunun canıyla ve tüm gücüyle öğrencilerin başarısı için çalışacaklarını söyledi. Eraltan yeni İmam Hatip Lisesi'nin Mart ayında tamamlanacağını kaydederek, okulun Sinop'un en modern ve başarılı okulu olacağını, yeni dönemde okulda seviye sınıflarını hayata geçireceklerini sözlerine ekledi. 


İLAHİYAT FAKÜLTELERİNİN EN İYİ HOCALARA İHTİYACI VAR
Programda konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın'da programda emeği geçen herkese teşekkür etti. Kendisinin de 1982 yılında İmam Hatip mezunu olduğunu kaydeden Dalgın, geçmişte çok olumsuzluklarla karşılaşıldığını hatırlatarak, şu anda o günlerin geride kaldığını dile getirdi. Öğrencileri imam hatip lisesine, ardından da İlahiyat Fakültesine beklediklerini söyleyen Nihat Dalgın, ilahiyat fakültesine yeni akademisyenler yetiştirmek istediklerini kaydetti. Öğrencilere çok çalışmalarını tavsiye eden Prof. Dr. Dalgın, "Daha fazla çalışacaksınız, daha iddialı olacaksınız. Akranlarınız arasında ilk üçte olmaya bakın. Dördüncü olmayın. İmam hatipli olmanın misyonunu her zaman taşımamız gerekiyor. O ağırlığı, o vakarı ve tevazuyu her zaman taşımamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Programın devamında daha önce İmam Hatip Lisesinden mezun olan Üroloji Uzman Doktor Bekir Yıldız, Elektrik ve Elektronik Mühendisi İşadamı Kenan Çelik ve Gemi Mühendisi Metin Yazıcıoğlu ile Türk Hava Yolları Yöneticilerinden Sadettin Köse'de birer konuşma yaparak, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan'da tüm öğrencilere mezuniyetlerinin hayırlı olmasını diledi. 

Program, karne dağıtımı ve mezuniyet pastasının kesilmesiyle son buldu. Karneleri protokol üyeleri öğrencilere dağıtırken, mezuniyet pastasını Okul Müdürü Aydın Yılmaz öğrencilerle birlikte kesti. Tören ardından mezun öğrenciler velileriyle birlikte 'Mezuniyet Hatırası' yazılı afişin önünde hatıra fotoğraf çektirdi.





 
Editör: Vitrin Haber