Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 4-C sınıfının mezuniyet gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin tiyatro ve dans gösterilerinin büyük ilgile izlendiği gecede, veliler kimi zaman güldü, kimi zaman da duygulu anlar yaşadı. 

Performansları ile büyük beğeni toplayan öğrencilerin gösterileri, hazırlanan slayt ve video gösterimleri ile daha da renklendi. Şiir ve çeşitli sunumlarla da süslenen etkinlikte, çocuklarının ilk okuldan mezun olmasının haklı gururunu yaşayan veliler, programı adeta nefeslerini tutarak izledi. Programın sonunda öğrenciler koro halinde söyledikleri 'Hoşçakalın Öğretmenim' adlı duygulu bir şiirle öğretmenlerine veda etti. 


ÖĞRENCİLERİNE DUYGUSAL VEDA
Oldukça duygulanan Sınıf Öğretmeni Sebiha Yıldız'da, "Annenizin kollarından, kanatlarıma sığındınız. Miniciktiniz, sevgi doluydunuz. Bilgiye susamıştınız, suladım. Öğrenmeye meraklıydınız, öğrettim. Sizinle beraber ben de bazı şeyleri yeniden öğrendim. Okuyup yazarken, gülüp oynarken, tartışıp araştırırken büyüdünüz. Uçmaya hazırlanıyorsunuz, özgür ufuklara doğru. Uçun güzel çocuklarım, aydınlık, umut dolu yarınlara. Uçun güzel çocuklarım uçun. Ufkunuz aydınlık, yolunuz açık olsun" dizeleriyle öğrencilerine veda etti. Sebiha Yıldız konuşmasının devamında; "Son kez veda yapalım dedik ama, biz veda değil, birlikte 4 yıl geçirmenin mutluluğunu paylaşalım dedik. Bazı duyguların karşılığı yokmuş gerçekten. Hepinizi çok seviyorum. İyi ki okulumuza geldiniz ve iyi ki benim öğrencilerim oldunuz" dedi. 

YOLUN SONU GÖRÜNDÜ
Musa Eroğlu'nun seslendirdiği 'Yolun sonu görünüyor' türküsünü anımsatan Okul Müdürü İbrahim Aslan'da konuşmasında, "Ve 4 yılın sonu göründü. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında birinci sınıfa başlayan öğrencilerimiz, 2014 yılının bu aylarında okuma bayramını da bu mekanda yapmıştı. Bu öğrencilerimiz sorumluluklarını en iyi bilen öğrencilerimiz. Ortaokula gittikleri zaman sınıf öğretmenleri sizleri sorumluluk bilen öğrencilerimiz nedeniyle tebrik edecekler. Ben bu konuda büyük emeği geçen öğretmenimi tebrik ediyor ve kutluyorum" diye konuştu. 

Okul Müdürü İbrahim Aslan ve Sınıf Annesi Yeliz Yıldırım öğretmen Sebiha Yıldız'a birer buket çiçek takdim etti. 
Program öğrencilerin geri sayım yaparak kep atmasıyla son buldu. Program bitiminde öğrenciler canlı müzik eşliğinde bir süre eğlenirken, öğretmenleri ve velileriyle hatıra fotoğraf çektirdi.
Editör: Vitrin Haber