2020-2023 Eylem Planındaki hedeflerine hız veren Sinop Üniversitesi, asgari 10 programın akredite edilmesiyle ilgili çalışmalarına başladı.

Bu kapsamda İlahiyat Fakültesi tarafından yapılan akreditasyon başvurusu sonrası İlahiyat Akreditasyon Ajansına adına Bilgilendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Halis Aydemir ve Bilgilendirme Takım Üyeleri Doç. Dr. Rıfat Türkel ile Dr. Öğr. Üyesi Ümit Aktı, Sinop Üniversitesine ziyarette bulundu.

İlk olarak Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı makamında ziyaret eden Bilgilendirme Takımı, akreditasyon değerlendirme sürecine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Ardından İlahiyat Fakültesini ziyaret eden Bilgilendirme Takımı üyeleri, Rektör ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Dalgın, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Barlak ve Dr. Öğr. Üyesi Emrah Dindi ile bir araya geldi.
Gerçekleşen toplantıda İlahiyat Programının Akreditasyon süreci, Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları, programa özgü çıktılar, öğrencilerin kabulü, altyapı imkânları, idari destek, öğretim kadrosu ve sürekli iyileştirme konuları ele alındı.
İlahiyat Akreditasyon Ajansına adına Bilgilendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Halis Aydemir ve Bilgilendirme Takım Üyeleri Doç. Dr. Rıfat Türkel ile Dr. Öğr. Üyesi Ümit Aktı daha sonra İlahiyat Fakültesi binasını gezerek Fakülte binasının öğrencilere sunduğu olanakları gözlemledi.

Daha sonra bölüm başkanları ve akademisyenlerle bir araya gelen Bilgilendirme Takımı üyeleri, İlahiyat Programının öğretim amaçları, Öğrenci Merkezli Eğitim Öğretim çalışmaları, araştırma ve topluma hizmet konuları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Ziyaret programlarında son olarak Sinop Üniversitesi Rektörü ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Dalgın ile bir araya gelen Bilgilendirme Takım Üyeleri, sürekli iyileşme temelli bir yaklaşımın varlığını gözlemlediklerini memnuniyetle ifade etti.
Görüşmede Akreditasyona hazırlık programının oluşturulması da görüşüldü.


 

Editör: Vitrin Haber