2019 yılı şubat ayı itibarı ile “Sıfır Atık Projesine” dâhil olarak tüm birimlerinde çevre ve atık yönetimi seferberliği başlatan Sinop Üniversitesi, SÜBİTAM yerleşkesinin ardından İlahiyat Fakültesi’nde de atık yönetimi sistemini oluşturarak “Sıfır Atık Belgesi” aldı.

SIFIR ATIK ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında, kaynakları sağlıklı ve verimli biçimde kullanmak amacıyla birimlerinin tamamına katı atık biriktirme kutuları yerleştiren Sinop Üniversitesi,  atıkları türlerine göre ayıran üniteler oluşturarak geri dönüşüme kazandırıyor.
Ayrıca Covid-19 salgını nedeniyle tüm birimlerinde maske ve eldiven gibi bulaş riski yüksek atıklara özel depolama alanlarının oluşturulduğu Üniversitede, öğrenci, personel ve dış paydaşların sağlığını güvence altına almak için gerekli tüm önlemler alınıyor.

İLAHİYAT FAKÜLTESİ BÜNYESİNDE SIFIR ATIK YÖNETİM SİSTEMİ KURULDU
Bu kapsamda gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakılması ve ekonomiye katma değer sağlanması bakımından örnek çalışmalara imza atan İlahiyat Fakültesi, atık yönetimi sistemine ilişkin gerekli kriterleri tamamlayarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

“SALGINLA MÜCADELE ÇEVREYİ KORUMAKLA BAŞLAR”
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Sinop Üniversitesi Rektörü ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Salgınlarla mücadele etmenin en önemli başlangıç noktası çevrenin ve doğanın korunmasıdır” dedi.
Atıkların azaltılması, çevre kirliliğinin önlenmesi, sürdürülebilir çevre ve yaşanabilir bir dünya için hepimize sorumlulukların düştüğünü hatırlatan Rektör Dalgın, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında, SÜBİTAM yerleşkemizin ardından ikinci ‘Sıfır Atık Belgesi’ni İlahiyat Fakültemizin girişimleriyle almış olduk. Emeği geçen personel ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyor; sıfır atık, yeşil kampüs ve çevrecilik alanlarında yürütülen başarılı çalışmalarımızın artarak devam etmesini diliyorum” dedi.
Covid-19 salgını ile mücadele döneminde çevre ve doğanın korunmasının hayati önem taşıdığını belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesi olarak tüm yerleşke ve birimlerimizde sıfır atık sistemini tavizsiz bir şekilde uygulamaya devam edeceklerini ifade etti.

Editör: Vitrin Haber