Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Barlak, Dr. Öğr. Üyesi Faruk Özdemir, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğünden temsilciler katılım sağladı.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın başkanlığında düzenlenen çalıştayda İlahiyat Fakültesinin nitelik yönünden geliştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Çalıştayda Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak görev yapan eğitimcilerin ve din görevlilerinin mesleklerini icra ederken yaşadıkları sorunlar da gündeme alındı. Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunlarının benzeri sorunlarla karşılaşmamaları için alınması gereken tedbirler görüşüldü.
Düzenlenen çalıştayda ayrıca, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin sahadaki beklenti ve ihtiyaçlara cevap verebilen bir müfredata sahip olabilmesi için paydaşlar tarafından sunulan öneriler müzakere edildi.

Editör: Vitrin Haber