Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde düzenlenen Ramazan Etkinliklerinde,  öğrenciler ve üniversite personeli, Ramazanın bereketini birlikte yaşadılar. Ayrıca etkinlik alanında Kızılay tarafından kurulan kan bağışı standına öğrenciler rekor oranında kan bağışında bulundu.

İlahiyat Fakültesi yerleşkesinde düzenlenen Ramazan Etkinliklerine; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın yanı sıra; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Barlak, Dr. Öğr. Üyesi Faruk Özdemir, Türk Kızılayı Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesinden Köksal Öner, Akademik-İdari Personel ve öğrenciler katıldı.
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın iftar öncesi İlahiyat Fakültesi bahçesinde kurulan iftar alanını gezerek öğrencilerle sohbet etti, yemek dağıtan personele kolaylıklar diledi.

Öğrenciler tarafından yapılan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından kurulan gönül sofrasında davetliler, personel ve öğrenciler hep birlikte iftarlarını açtılar.

İftar sonrası bir konuşma yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İlahiyat Fakültesinin bu yıl ilk mezunlarını vereceğini belirterek bu güzel etkinlik vesilesiyle mezun olan öğrencileri tebrik etti.
Bu etkinlikle tüm öğrencilerin birlik ve beraberlik duyguları içinde hocalarıyla bir Ramazan etkinliği geçirmelerini amaçladıklarını ifade eden Rektör Dalgın, sahura kadar devam edecek programlara katılan davetlilere, personele ve öğrencilere teşekkür etti. Rektör Dalgın ayrıca etkinlik alanında kan bağışlarını kabul eden Kızılay yetkililerine de şükranlarını sunarak bağışta bulunacak öğrencileri kutladı.

Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın konuşmasının ardından İlahiyat Fakültesi Ramazan etkinliği, öğrenciler tarafından yapılan Yasin Tilâveti ve Teravih Namazı ile devam etti.
Ardından İlahiyat Fakültesinin avlusunda öğrencilerle sohbet eden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, mezunlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrenciler etkinlik boyunca Kızılay tarafından kurulan kan bağışı stantlarına giderek kan bağışında bulundular. Öğrencilerin kan bağışı gece boyunca devam etti.
Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Gök, Öğr. Gör. Barış Yaşayancan ile İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Hasan Kemal Bıyık, Öğr. Gör. İsmail Işık ve Arş. Gör. İbrahim Toprak tarafından hazırlanan tasavvuf müziği dinletisi ve sema gösterisi büyük beğeni topladı.

Daha sonra öğrenciler tarafından Konferans Salonunda gerçekleştirilen tiyatro gösterisi katılımcılar tarafından keyifle ve ilgiyle izlendi.
İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Hasan Kemal Bıyık ve öğrenciler tarafından hazırlanan Tasavvuf Musikîsi Dinletisinin ardından program sahur ikramıyla sona erdi.

Editör: Vitrin Haber