TÜBİTAK tarafından desteklenen ve proje yürütücülüğünü Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitim Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Nurcan Demiralp'in yaptığı eğitim programına 30'ar kişiden oluşan iki grup birer haftayla katıldı. Eğitimini tamamlayan ikinci grup bir hata süreyle konakladıkları Sinop North Sails Otel’de düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.  

Programı eğitimcilerin doğayla, kültürle ve tarihle buluşturacak şekilde hazırladıklarını belirten Dr. Nurcan Demiralp, katılımcı öğretmenlerin Sinop'un tüm güzelliklerini tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Müze çalışmalarından dalgıçlığa, Sinop yarımadasının jeomorfolojisinden iklimine ve mağara bilimine kadar pek çok alanda bilgilerin verildiğini kaydeden Dr. Demiralp, "Bizim hedef kitlemiz eğitimciler. Türkiye'nin dört bir tarafından özel olarak bir kaç kritere uygun olarak seçtiğimiz belirli tecrübesi olan öğretmen arkadaşlarımız katılıyor. Geçen yıl 10 gün 30 arkadaşla çalıştık ve son derece başarılı bir çalışma olmuştu. Sinop'tan da büyük destek gördük. Bu yıl projeye büyük bir talep gerçekleşti. 700 katılımcı başvuru yaptı. Bu başvurular arasında büyük bir titizlikle 60 öğretmenimizi seçtik. Bazı kriterlerimiz var. Mesela yüksek lisans öğrencisi olmak gibi, doktora öğrencisi olmak gibi. Ya da doktorasını yapmış olmak, meslekte belirli bir tecrübeye sahip olmak, sigara içmiyor olmak, hatta izci lideri olmak, AB projesi yada Türkiye'de başka bir proje yürütmüş olmak gibi kriterler koyduk. Bu kriterlere uygun 60 arkadaşımızı belirledik ve 30'ar kişiden oluşan iki grup birer hafta süreyle projeye katıldı. Türkiye'den 8 üniversiteden 15 öğretim üyesi geldi. Bunlar alanlarında çok değerli insanlar. O yüzden bu hocalarımızla çalışmak öğretmen arkadaşlarımız için de çok yararlı oldu. Sinop aynı zamanda, doğal, kültürel ve tarihi açıdan gerçekten böyle bir eğitim için bulunmaz bir alan. Biz proje ekibi olarak Sinop ile bağlantısı olmayan insanlarız. Sadece ve sadece burasının çok uygun olduğunu düşünmüştük ve yanılmamışız. O yüzden de çok mutlu olduk. Doğayla iç içe bir çalışma oldu" dedi.  

Özellikle belirli bir tecrübesi olan eğitimcilerin bilgilerini arttırmanın yanında, eğitimcilerin yanlış bildiklerini düzeltmenin hedefleri arasında yer aldığını belirten  Dr. Nurcan Demiralp, "Programın katılımcıların aynı zamanda görev yapan arkadaşlarıyla bilgi alışverişlerini arttırmak, onları doğayla, tarihle kültürle tekrar buluşturabilmek, onları buradan yoğun bir eğitimle yenilenmiş oyarak geri gönderebilmeyi amaçladık" diye konuştu.

Dr. Nurcan Demiralp ayrıca Sinop North Sails Otel yetkililerine de kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. 

  

 
Editör: Vitrin Haber