Boyabat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü’nün destekleri ile açtığı seracılık ve meyvecilik kurslarıa devam ediliyor. Ziraat Mühendisleri Nazmiye Öz ve Hasan Kır’ın vermiş olduğu iki kursa toplam 49 kursiyer katılıyor. 3 ay devam edecek olan kursa kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Devam eden kurslardaki 49 kursiyerin 48’i kadınlardan oluşuyor.

Yeni dönemde ev ekonomisi ve arıcılık adı altında 2 yeni kurs daha açacaklarını belirten Tarım, Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Refik Kayadibi, kursa gelenlerin hem ve ekonomilerine katkıda bulunduklarını hem de meslek edindiklerini söyledi. Devam eden kurslara gelen kursiyerlere günlük 20 lira ödendiğini ifade eden Kayadibi, kursiyerlere verilen paraların Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü tarafından eğitimin ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından karşılandığını belirtti.

Devam eden mevcut kurslara gelen kursiyerlerin kadınlardan oluşması kurs hocalarının da dikkatinden kaçmıyor. 49 kursiyerden sadece bir kişinin erkek olmasının kadınların işe ilgi duymasından kaynaklandığını belirten kurs hocası Nazmiye Öz, hafta içi verilen kurslara kursiyerlerin eksiksiz bir şekilde katıldığını söyledi. Tek erkek kursiyer için ‘medarı iftiharımız’ diye hitap eden Öz, "Kurslara gelen kursiyerlerimiz burada hem seracılık hem de meyve yetiştiriciliği hakkında pratik ve uygulamalı olarak bilgi sahibi oluyor. Bu bilgilerin yanında bir de aile bütçelerini katkıda bulunuyorlar. Kadınların büyük ilgi göstermesi ilk başta bizimde garibimize gitti ama daha sonra alıştık. Tek erkek kursiyerimiz var." dedi.

Yeni dönemde açılacak olan arıcılık ve ev ekonomisi kurslarının haricinde başka alanlarda kurslarında açılacağı belirtildi.

Cihan Haber Ajansı
Editör: Vitrin Haber