Boyabat Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri Arife Görkem Turgay Öztürk koordinesinde keyifli bir etkinlik gerçekleştirdi. E-Twinning “STEM Etkinliği ile Masal Evi” projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, hayallerindeki masal evlerini aileleri ile birlikte tasarlayarak maketlere yansıttı. “Masalsız Masal Evi olmaz” diyen öğrenciler öğretmenleri ile birlikte proje kapsamında bir de “Mühendis Kunduz Ailesi” adlı Masal kitabı oluşturdular. 

Boyabat Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Arife Görkem Turgay Öztürk’ün Diyarbakır, Adana, Giresun, Aksaray, Zonguldak ve Ordu’dan öğretmenlerle işbirliği içerisinde uyguladığı etkinlik ile öğrencilerin hem masal evlerinin oluşum aşamalarını benimsemelerine hem de Türkiye’nin farklı yerlerindeki öğrencilerle iletişim kurdurarak etkinliğe motive olmalarını sağladı. 

Öğrenciler hazırladıkları 3 boyutlu ahşap masal evlerini okullarının bahçesinde düzenledikleri sergi ile öğretmen ve velilerin beğenisine sundu. Okulda eşzamanlı eğitim alan sınıflardaki öğrenciler ve veliler tarafından gezilen ve büyük beğeni alan sergideki masal evleri ilgiyle incelendi. Öğrenciler uzun zamanda aileleriyle birlikte oluşturdukları hayallerindeki Masal evlerinin sergilenmesinden mutluluk duydular.

ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞLENİRKEN ÖĞRENMELERİNİ AMAÇLADIK
Hayata geçirdikleri proje kapsamında oluşturdukları masal evlerinin özünü ahşap malzemeler ve doğal ürünlerin oluşturduğunu ifade eden Boyabat Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Arife Görkem Turgay Öztürk, öğrencilerin proje kapsamında aileleri ile birlikte eğlenceli zaman geçirirken bir yandan da doğaya duyarlı bireyler olmaları yolunda katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti. 

Öztürk; “Masal evlerimizin özünü ahşap malzemeler ve doğal ürünler oluşturmaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz doğaya duyarlı bireyler olma yolunda adım attılar. Ayrıca öğrencilerim üç boyutlu masal evlerini ailesiyle birlikte uygulayarak evde kaliteli zaman geçirdiler. Sonuç olarak hayallerindeki evi gerçekleştirmek ve sunmak öğrencilerimin kendine güvenine katkı sağladı. Proje çalışmalarımızı uygulayan öğrencilerime, çalışmalarımızı destekleyen Velilerime ve Okul İdaresine çok teşekkür ederim” dedi. 
 


 

Editör: Vitrin Haber