İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul belge töreni düzenlendi. Temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerince denetlenen okullardan, standartlara uygun olanların ödüllendirildiği proje kapsamında 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 1.Dönemi içinde 32 okula  "Beyaz Bayrak"  sertifikaları 19 okula ise Beslenme Dostu Okul sertifikaları verildi. Törende Sinop Özel Gülbahçe Anaokulu, beyaz bayrak sertifikası aldı.


Sultan Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı  Salonunda gerçekleştirilen belge törenine Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Millî Eğitim Müdür Vekili Davut Kaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Kurumların İl Müdürleri, Beslenme uzmanları ve Denetleme Komisyonu Üyeleri ile Beyaz Bayrak Sertifikası almaya hak kazanan okulların müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı. 

BESLENME VE TEMİZLİK TOPLUMLARIN UYGARLIK DÜZEYİNİ GÖSTERİR
Törende bir konuşma yapan İl Millî Eğitim Müdür Vekili Davut Kaya; Beslenme ve temizliğin toplumların uygarlık düzeyininin bir göstergesi olduğunu belirterek, düzenlenen projenin bu anlamda büyük önem taşıdığını söyledi. Kaya; “Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaklaşa yürütmüş olduğu Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak Projeleri sağlık açısından çok önemlidir. "Beslenme ve temizlik toplumların uygarlık düzeyinin ifadesi olup, insanların sağlıklı olmaları ve sağlığının devamı için çok önemli iki etkendir. Bu nedenle herkesin küçük yaştan itibaren dengeli beslenme ve temizlik alışkanlığı kazanması ve bu konuda eğitilmesi gerekir.  

Temizlik imandan gelir. Sağlık olmadan hiç bir şey olmaz. Ülkemizin geleceği için sağlıklı nesiller yetiştirmeniz, geleceğe umutla bakmamız için önemlidir. Çocuklarımızın zamanlarının en fazla geçtiği yerler de okullarımızdır. Öyleyse okullarımızı temiz tutmak ve onlara ev ortamındaymış gibi beslenme imkânlarını sunmak mecburiyetindeyiz. 

Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Sinop Merkez ve İlçelerinde sadece bir eğitim-öğretim döneminde okullarımız teşvik edilerek ekiplerimizin ve okul müdürlerimizin özverili çalışması ile 32 tane daha okulumuz Beyaz Bayrak almaya hak kazanmış, ilimizde aktif olarak bulunmayan Beslenme Dostu Okul sayısı da 19 ‘a yükselmiştir.  Bu çalışmalar devam edecektir. Bir okulun başarılı olabilmesi için o okulumuzda okul-veli-öğrenci ilişkilerinin başarılı bir şekilde yürütülmesi gerekir. Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak Sertifikası almaya hak kazanan okullarımızın bunu başardıklarını görüyoruz.  Okul idarecilerimizin bu yöndeki gayretlerinin devamını diliyorum” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan ve Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır’ın da birer konuşma yaptığı program sonunda beyaz bayrak ve beslenme dostu okul sertifikası almaya hak kazanan okullara belgeleri teslim edildi.

 

Editör: Vitrin Haber