Sinop Halk Eğitimi Merkezinde 23 Mart-23 Haziran 2020 tarihleri arasında gönüllü olarak maske üretiminde görev yapan usta öğreticiler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

Ödüllendirilen 10 usta öğretici arasında yer alan İsmet Can, belge takdiminin ardından heyecanını ve duygularını Vitrinhaber ile paylaştı. Tokat Halıcılık Okulu’nda aldığı eğitimin ardından 1983 yılında halk eğitimi merkezlerinde usta öğretici olarak görev yapmaya başladığını ifade eden İsmet Can, Sinop'ta Gerze, Erfelek ve Ayancık Halk Eğitimi Merkezlerinde dokuma alanında farklı kurslar açarak 2017 yılında Ayancık Halk Eğitimi Merkezinden emekli olma hakkını elde ettiğini söyledi. 

İsmet Can, görev süresince pek çok insana dokuma alanının inceliklerini öğrettiğini, Sinop yöresinin unutulmaması gereken kültür değerlerini korumak için çabaladığını vurguladı. 

Geçen yıl Mart ayından itibaren başlayan salgın döneminde Halk Eğitimi Merkezinde maske üretimi başladığını duyduğunda ilk günden itibaren çalışmalara iştirak ettiğini kaydeden Can, Haziran ayına kadar bu çalışmalarda gururla görev aldığını belirtti. 
İsmet Can, "35 yıllık hizmet sürecimde ulusal yarışmalarda derece aldım ve sergiler açtım ama amirlerim tarafından hiç ödüllendirilmemiştim. Bu benim hep yüreğini burkan bir durumdu açıkçası. Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ercan Yıldız tarafından tevcih edilen teşekkür belgesinin benim için bu anlamda ayrı bir önemi var. Bu vesileyle her zaman bana ve usta öğreticilere destek olan Sinop Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz sayın Turgay Altun ve kurum idarecilerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Editör: Vitrin Haber