Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, Gerze MYO’nun otobüs simülatörünü hizmete açtı. 

Sinop Üniversitesi bünyesinde yer alan bölümlerin alt yapısını güçlendirmeye devam ediyor. Var olan bölümlerinin yanı sıra açtığı yeni bölümlerindeki eğitimin niteliğini de artırmak için uygulama atölyelerini çağın gerekliliklerine uygun şekilde donatıyor. Sinop Üniversitesi’nin bu vizyonunu kendine temel prensip edinen Gerze Meslek Yüksekokulu da açtığı yeni bölümlerle öğrenci sayısını arttırırken, toplumun ihtiyacı olan ara eleman açığını kapatmak için de yoğun emek harcıyor. Gerze Meslek Yüksekokulu’nun 2014-2015 eğitim öğretim yılında açtığı yeni programlar arasında yer alan Otobüs Kaptanlığı da bu kapsamda öğrencilerin yoğun ilgisini çekiyor. 
Prof. Dr. Recep Bircan yetkililerden simülatör merkezi hakkında bilgi aldı 
Gerze Meslek Yüksekokulu trafik kurallarına uyan, taşıdığı yolcuların hayatlarına önem veren, onların huzurlu bir seyahat yapmaları için gerekli şartların oluşmasını sağlayan kaptanlar olabilmeleri için gereken alt yapıyı öğrencilerine okul sıralarında kazandırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda çalışmalarını yürüten Gerze Meslek Yüksekokulu yönetimi, Otobüs Kaptanlığı Programının teorik eğitimini pratik eğitimle bütünleştirmek için Türkiye’deki hiçbir üniversitede bulunmayan otobüs simülatör merkezini öğrencilerinin hizmetine açıyor. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunulacak olan simülatör merkezi önemli bir eğitim alanı olacak. Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Bayrak ve beraberindeki heyet ile birlikte otobüs simülatör merkezini yerinde inceleyerek, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. İ.Gökhan Ceylan ve Öğretim Görevlisi Ersin Arslan ile Otobüs Kaptanlığı Programı Öğretim Görevlisi Ahmet Mavi’den bu konuda bilgi aldı. 
Rektör Bircan, otobüs simülatörünün koltuğuna oturarak uygulama sürüşü yaptı
Kurulan otobüs simülatör merkezinden oldukça memnun kalan Rektör Prof. Dr. Bircan, Türkiye’deki hiçbir üniversitede bulunmayan bu merkezi Sinop Üniversitesi’ne kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu söyledi. Bu son teknoloji ürünü otobüs simülatör merkezinin geleceğin otobüs kaptanlarının yetişmesinde önemli bir rol üstleneceğine dikkat çekti. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Bircan, otobüs simülatörünün koltuğuna oturarak, çeşitli sürüş tekniklerine sahip simülatörde uygulama sürüşleri yaptı. Bu sürüşler sırasında renkli görüntüler yaşanırken,  Rektör Prof. Dr. Recep Bircan’ın kaptanlığının da gayet iyi olduğu gözlerden kaçmadı. Rektör Prof. Dr. Bircan,  farklı sürüş tekniklerini bu uygulama biriminde öğrenen öğrencilerin, yarın yollara çıktıklarında karşılaşacakları zorlukları öğrendikleri bilgilerle kolaylıklara çevirebileceklerinin de altını çizdi. 
Hedefimiz iyi otobüs kaptanları yetiştirmek
Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut ise kuralları bilen, uygulayan bir sürücü modelini ortaya çıkarmak için bu simülatör merkezini kurduklarını belirterek, Otobüs Kaptanlığı programı öğrencilerinin mezun olduktan sonra çalışacakları firmalarda Gerze Meslek Yüksekokulu’nun farkını hissettireceklerine inandığını söyledi. Otobüs Kaptanlığı Programı Öğretim Görevlisi Ahmet Mavi de özellikle Türkiye’nin ileri gelen bilgisayar yazılım firmalarından An Grup’un kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek, sözlerine başladı. Öğr. Gör. Mavi, kurdukları otobüs simülatörünün 21 farklı sürüş tekniğine sahip olduğuna işaret ederek, simülatörün gerçekliği yansıtması için birebir gerçek otobüs özellikleri dikkate alınarak inşa edildiğini vurguladı. Öğr. Gör. Mavi, öğrencilerin iş hayatlarında yolcularla iletişimlerinin iyi olmalarının yanı sıra onlara seyahatleri sırasında güven veren bir sürücü profilinin oluşması için eğitim verdiklerini dile getirerek, simülatörün 4 farklı 55 inç ekrana sahip olduğunu da kaydetti. Son olarak, Öğr. Gör. Mavi, simülatörün otobüs ölçülerinin Otokar firmasının Sultan modeliyle benzeştiğini de sözlerine ekledi.      
        
 
Editör: Vitrin Haber