E-Devlet üzerinden online olarak kayıt işlemini gerçekleştiremeyen öğrenciler 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında Yüksekokulun öğrenci işleri bürosuna uğrayarak yüz yüze kayıt işlemi gerçekleştirebilecekler. 
Öğrencilerin yüz yüze kayıt için Yüksekokula gelirken lise diplomalarını ya da yeni tarihli mezuniyet belgelerini yanlarında getirmeleri gerektiği de ayrıca belirtildi. 

Belgelerini teslim etmeyenlerin kayıtları silinecek 
Yüksekokuldan yapılan duyuruda; ortaöğretim kurumlarında tek ders sınavına kalan ve yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan öğrencilerinde geçici kayıt yaptırabilecekleri bilgisi paylaşılarak 31 Aralık 2018 tarihine kadar mezuniyet belgelerini yüksekokula teslim etmeleri gerektiği aksi durumda kayıtlarının silineceği ifade edildi. 

Ders kaydını yapmayan derslere giremeyecek 
Kaydını tamamlayan öğrencilerin 10-17 Eylül tarihleri arasında http://www.sinop.edu.tr adresindeki öğrenci sekmesinin altında yer alan öğrenci bilgi sistemine öğrenci no ve şifrelerini ( Şifre olarak T.C kimlik numarasının ilk 5 rakamı kullanılacaktır.) kullanarak giriş yapıp ders kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Ders kaydını yapmayan öğrenciler güz yarıyılında derslere giremeyecek. 

NOT: İkinci öğretim programlarına yerleşerek kesin kayıt yaptıran öğrencilerin ders kayıt işlemini gerçekleştirmeden önce T.C. Ziraat Bankasına ait ATM, internet bankacılığı ve cep şube kanalları üzerinden öğrenci numaraları ile birlikte öğrenim ücretlerini ödemeleri gerekmektedir. T.C. Ziraat bankasına ait şubelerden ise öğrenim ücreti ödeme işlemi gerçekleştirilemeyecektir. 

Otobüs kaptanlığı programına yerleşen öğrencilerin dikkatine 
Yüksekokulun “Otobüs Kaptanlığı” programına yerleşerek E- Devlet üzerinden online olarak kayıt yaptıran öğrencilerin 10-17 Eylül 2018 tarihleri arasında, yüksekokulun öğrenci işleri bürosuna uğrayarak yüz yüze kayıt yaptıracak olan öğrencilerin ise kayıt anında “ Sürücü Olabilir ” ibareli sağlık raporunu öğrenci işleri bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir. 
gerzeninsesi.com
Editör: Vitrin Haber