Açıklanan rakamlara göre Gerze Meslek Yüksekokulu'na bu sene 394 öğrenci yerleşerek kesin kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Gerze Meslek Yüksekokulunda bu sene yeni açılan bölümler Aşçılık ile Kültürel Miras ve Turizm bölümleri de öğrenciler tarafından ilgi gördü. Bu bölümlerde açılan kontenjanlar öğrenciler tarafından tercih edilerek full çekti.

Öğrenci Yurdu Olmaması Tercih Sayısını Düşürdü
Bazı bölümlerin ise öğrenciler tarafından tercih edilmediği ve kontenjanların açık kaldığı görüldü. Geçen yıl 650 öğrencinin tercih ederek yerleştiği Gerze Meslek Yüksekokulu'nun bu sene ki tercih sayısında düşüş yaşandı. Neredeyse yarı yarıya düşüşün yaşandığı tercihlerde ki en önemli sebeplerin başında yurt olmaması gösterildi. 6O kişilik kontenjanı olan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünü tercih eden öğrenci sayısı bu sene 7 oldu.
Diğer bir sebep olarak ta direk geçişlerin kaldırılması olarak yorumlandı. Daha önce aynı alanlarda  liselerden ön lisans programlarına yapılan sınavsız direk geçişler bu sene kaldırıldı. Yeni uygulamayla öğrencilerin, merkezi sınavlardan aldıkları puanlara ilave edilen ortaöğretim başarı puanına ek olarak katsayı 0,06 olarak belirlendi. Bu sene sınavsız geçiş yerine bu yeni uygulamanın kullanılmaya başlanmasıyla bir çok öğrenci barajı aşamadı.
Gerze MYO’nun bu sene en çok tercih edilen ve öğrenci kontenjan sayısı en fazla bölümleri ise Radyo ve Televizyon Programcılığı ile Grafik Tasarım bölümleri oldu. Tercih sonuçlarına göre Radyo ve Televizyon bölümüne birinci ve ikinci öğretim olmak üzere toplam 103 öğrenci, Grafik Tasarım bölümüne de birinci ve ikinci öğretim de toplam 104 öğrenci tercih ederek yerleşmeye hak kazandı.

Kayıtlar e-devlet üzerinden yapılacak
2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılında kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler kayıtlarını 11 - 16 Ağustos tarihleri arasında e-devlet üzerinden elektronik kayıt işlemi ile gerçekleştirebilecekler. Elektronik kayıt yaptıramayan aday öğrenciler 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında bağlı bulundukları Fakülte ve Yüksekokullardaki Kayıt – Kabul Bürolarında yüz yüze kayıt yaptırabilecekler.
Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler 5 - 11 Eylül 2017 tarihleri arasında öncelikle obs.sinop.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx adresinden öğrenci numarasını öğrenerek, Öğrenci Bilgi Sistemi (obs.sinop.edu.tr/oibs/ogrenci/) üzerinden ders kayıt işlemlerini yapabilecekler.
gerzeninsesi.com

 
Editör: Vitrin Haber