Düzenlenen programa Gerze Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, İstiklal Marşı’nın kabul ediliş sürecini anlatan kısa bir belgeselfilmin gösterilmesi ile devam etti. 

Programın devamında Gerze Meslek Yüksekokulu Türk Dili Okutmanı Lütfü Kerem Başar “Mehmet Akif’i Anlamak” başlıklı bir konuşma yaptı. Konuşmasında, milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olayların ve şahsiyetlerin olduğuna ve genç nesillerin iyi yetişmesi, geleceğe güvenle bakabilmeleri için bunları hatırlaması gerektiğine değinen Başar şunları söyledi, “Ulusal birliğimizi güçlendiren, ulusal duygularımızı coşturan İstiklal Marşımız, büyük yurt sevgimizi, paylaştığımız ortak değerlerimizi, ortak ülkümüzü anlatan dizeleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının en önemli simgelerindendir. Büyük şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı, dünyadaki en haklı, en kutsal savaşlardan birini, kurtuluş savaşını anlatan eşsiz bir eserdir. Akif’in kaleme aldığı İstiklal Marşı, milletiyle olan kutsal bağın en güzel dizeleridir. Bu nedenle İstiklâl Marşı, bizim umut pınarımızdır, milletimizin şanlı destanıdır. Bugün, Türk İnsanının, İstiklal Marşı’na daha sıkı sarılmasına, Marşımızı daha gür bir sesle okumasına ihtiyacı vardır.”BAŞAR, Akif’in “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözüyle konuşmasını tamamladı.

Program, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri çerçevesinde Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından sahnelenen “Mehmet Âkif Benim” adlı kısa bir oratoryo ile sona erdi.

Editör: Vitrin Haber