Gerze Meslek Yüksekokulu 2014-2015 eğitim-öğretim yılında artan bölüm sayısı ve yeni binasıyla hizmet vermeye hazırlanıyor. 

Gerze Meslek Yüksekokulunun yeni binasının tamamlanmasıyla öğrencilere oldukça iyi şartlarda eğitim imkânı sunulacak. Fiziki şartların üst seviyeye çıkmasıyla birlikte eğitimin kalitesinin arttırılması hedefleniyor. Öğrencilerin birbirleriyle kaynaşması için gerekli sosyal alanların yanı sıra sınıflar, laboratuvarlar ve uygulama birimleriyle daha iyi bir eğitim ortamının oluşturulması planlanıyor. Ayrıca yeşilin ve mavinin iç içe olduğu Karadeniz’in şirin ilçesi Gerze’nin sosyo-ekonomik açıdan gelişmesinde önemli bir yere sahip olan Meslek Yüksekokulu, eğitim-öğretim kadrosunu da bünyesine kattığı yeni öğretim elemanlarıyla güçlendiriyor.  

Öğrencilerin, okul sıralarındaki vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirmeleri için teorik eğitimin pratik eğitimle desteklenmesi yönündeki çalışmalar da sürüyor. Bu çerçevede yeni binadaki uygulama birimlerinin sayısı artırılırken, civardaki sanayicilerle kurulan iletişim sayesinde öğrencilerin iş hayatına hazırlanması sağlanıyor.
Gerze Meslek Yüksekokulu, hızla değişen günümüz koşullarını da takip ediyor. Bu doğrultuda toplumun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, bünyesine yeni bölümler eklemeye devam ediyor. Eğitim verilen Grafik Tasarımı, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Bilgisayar Programcılığı, Turizm Otelciliği ve İşletmeciliği, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Giyim Üretim Teknolojisi haricinde Radyo ve Televizyon Programcılığı ve Otobüs Kaptanlığı bölümleri de önümüzdeki dönemde faaliyete geçecek alanlar arasında yer alıyor. Bu bölümlerle ilgili altyapı hazırlıklarını tamamlayan Gerze Meslek Yüksekokulu, önümüzdeki dönemde öğrencilerine yeni binasında ev sahipliği yapacak. Uzakları yakın yapan otobüslerin gelecek kaptanlarının, kitle iletişim araçlarından doğru bilgi akışını düzenleyecek medya çalışanlarının önümüzdeki yıllarda donanımlı bireyler olarak piyasaya kazandırılması amaçlanıyor. 



Editör: Vitrin Haber