Sinop Sağlık Mensupları Derneği tarafından gençlere yönelik ''Madde bağımlılığına götüren sebepler ve kurtulma yolları'' konulu seminer verildi.

Sinop Sağlık Mensupları Derneği (SİSMED) tarafından yürütülen, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen 2013 Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında "Sağlıklı Yurdum" projesinde ''Madde bağımlılığına götüren sebepler ve kurtulma yolları'' adlı seminer verildi.

Ebeveyn denetiminden uzakta olup, yurtlarda barınan gençleri zararlı alışkanlıklar hakkında bilinçlendirmeyi ve zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmayı amaçlayan ‘Sağlıklı Yurdum’ projesinde Proje koordinatörü tarafından gençlere Madde bağımlılığına götüren sebepler ve kurtulma yolları hakkında bilgiler verildi. Sigaranın, alkolün, ve madde bağımlılığının  zararlarından korunmaya yönelik verilen seminerde, geleceğin teminatı olan gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarının yanı sıra zararlı alışkanlıklara götüren sebepleri de ortadan kaldırabilmeleri adına tavsiyelerde bulunuldu. Seminer katılımcılara yapılan ikramla son buldu.

Editör: Vitrin Haber