Her yıl okullar tarafından gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim Fuarlarının bir yenisi de Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. 

Yağmurlu hava nedeniyle okul binası içinde gerçekleştirilen bilim fuarı, Saygı Duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşımızın okunması sonrası Okul Müdürü Murat Balcıoğlu'nun konuşmasıyla başladı. 

TÜBİTAK Bilim Fuarlarıyla öğrencilerin, öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçladıklarını belirten Murat Balcıoğlu, 55 öğrenci ve 10 danışman öğretmen tarafından hazırlanan bilim fuarında 11 araştırma, 6 bilgi araştırma ve 10 araştırma, geliştirme ve tasarım olmak üzere 27 projenin sergilendiğini söyledi. 

Bu yıl 4. kez TÜBİTAK fuarı yapmanın, sosyal sorumluluk projelerinde farkındalık oluşturmanın ve kurumsallaşmada önemli basamaklardan birini daha geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Balcıoğlu, "Eğitim öğretimde 24 yıllık bir çınar olan Şehit Nurullah Anadolu Lisesi; tecrübenin, heyecanın, azmin, sinerjinin motivasyonun ve öğrenci merkezli olmanın avantajını maksimum seviyede kullanmayı hedefleyen, bir kurum olmuştur" diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Yapılan konuşmanın ardından Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve Ak Parti Gerze İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir bilim fuarının açılış kurdelesini birlikte kesti. 
Öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri tek tek gezen protokol heyeti, bazı projeleri yakından inceleyerek öğrencilerle birlikte uygulamalı deney yaptılar. Bilim fuarı projelerin incelenmesi sonrası okul yönetimi tarafından yapılan ikram ve ardından çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

gerzeninsesi.com


 
Editör: Vitrin Haber