Mesleklerinde haftada dört gün çalışıp, bir gün okula giderek  ders gören geleceğin kuaförleri  mesleklerinin ince ayrıntılarını öğrenmek için Avrupa yolundalar.

Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında Sinop Mesleki Eğitim Merkezi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında eğitim gören çırak öğrencileri ‘Güzellik, Servis ve Mutfakta Prestij’ proje kapsamında 02-15 Mart tarihleri arasında Almanya Münih kentinde eğitim ve staj faaliyetine katılmak üzere 4 çırak öğrenci ve 1 eğitimci refakatinde yola çıktı.

Öğrencilerin proje süresince her türlü masrafları Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus +  programı fonunca proje için ayrılan bütçeden karşılanacak. 
Çırak öğrenciler mezuniyet sonrasında kolayca iş bulabilme açısından mesleki alanda yeterli bilgiye sahip olarak, mesleklerinde çok önemli iş tecrübesine sahip olacaklar.

Öğrenciler, proje süresince Münih‘te daha önceden belirlenen Kuaförlük salonlarinda bizzat çalışarak ve izleyerek mesleki becerilerini gelistirme, mesleğinde teknolojik ürünleri görme fırsatı bulacak. 

Editör: Vitrin Haber