Sinop Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Üniversitesi tarafından ortaokul çağındaki öğrencilerin fen, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında yaratıcı düşünme ve problem çözebilme becerilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan “Geleceğe Hazırlanıyorum: Problemlere Çözüm Arıyorum” projesinin açılış programı gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen açılış programına; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl,  Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kibar Aktın, Çocuk Üniversitesi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nurhan Öztürk, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Esra Bozkurt Altan ve Dr. Öğr. Üyesi Sema Tan ile projede yer alan öğrenciler katıldı.

Programın açılışında proje hakkında bilgiler veren Çocuk Üniversitesi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nurhan Öztürk, Proje kapsamında öğrencilerin becerilerini geliştirecek çeşitli bilimsel ve sanatsal etkinlikler düzenlemeyi amaçladıklarını ifade etti.

Çocuk Üniversitesi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nurhan Öztürk, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Esra Bozkurt Altan ve Dr. Öğr. Üyesi Sema Tan koordinatörlüğünde 8 gün sürecek olan projede, öğrencilerin farklı düşünme ve farklı bakış açısı geliştirmesi için birçok etkinlik yapılacak.

“Geleceğe Hazırlanıyorum: Problemlere Çözüm Arıyorum” projesi kapsamında, öğrencilerin fen bilimlerini, matematiği, teknolojiyi ve mühendislik disiplinlerini bir arada kullanarak; problem çözme, yaratıcı, eleştirel ve analitik düşünme yeteneği kazanması amaçlanıyor.

Projede ayrıca Türkiye’nin farklı üniversitelerinden, Sinop Üniversitesi’nden ve Sinop Bilim Sanat Merkezi’nden çok sayıda araştırmacı ve eğitmen de, etkinliklerde öğrencilerle buluşacak. 
Editör: Vitrin Haber