Okulun spor salonunda gerçekleştirilen ve Matematik Öğretmeni Derya Kızıltoprak ve Pansiyon Müdür Yardımcısı Mustafa Durna tarafından düzenlenen mezuniyet programında renkli ve duygusal anlar yaşandı. 

Programda konuşan Mustafa Durna, tüm öğrencilere hayat boyu başarılar diledi. 
Mustafa Durna: "Yarınki Türkiye'miz, umutlarımız, bayrağımızın yıldızı olacak değerli mezunlarımız, umudun, sevincin, gözlerinin nuru, takdirin, teşekkürün kısacası bir başarı öyküsü olan evlatların anne ve babaları, ne kadar sevinçli, heyecanlı bir o kadar da yüreğiniz ve gözlerinizin dolu olduğunu biliyorum ve bu duygularla size hoş geldiniz diyorum. Uğurladığımız delikanlılarımız, genç hanımefendiler. Yine ayrılık vakti geldi. Yine mezunlarımızın isimleri yazıldı hatıra köşelerine. Sınıf konuşmalarınız hazırlandı dört yılı özetleyen. Bizi gururlandırırken yüreğimizden gözlerimize bir sızı gönderen Kelimeleri beynimizde değil de yüreğimizde aradığımız anlardayız. Dört yılı etüdüyle, odası, sınıfı yangın merdiveni ve hatta okulun çatısıyla süzdüğümüz anlardayız. Geleceğimiz Türkiye'miz, yarınlarınız gençler: her biriniz bir yıldız olarak ülkemize dağılacaksınız. İyi bir üniversiteden sonra yıldızınız daha da parlayacak ve ülkemizin sayılı insanlarından olacaksınız. Ülkenize, dilinize, dininize sahip çıkmayı kutsal bir görev olarak yerine getireceksiniz. Vatan: can, vatan, iman, ezan, aile, yuva, anne, baba. Yoksa vatan bunların hiç birisi yok. Ülkemizin, Sinop'u muzun yıldızlarını geleceğin gökyüzüne armağan ediyor, sizlerin mimarı velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

Programda sınıflar sahneye çıkarak öğrenci temsilcileri birer konuşma yaptı. Mezun olan 12.sınıf öğrencileri bir alt sınıflarındaki öğrencilere bayrak teslimini gerçekleştirdi. Daha sonra mezuniyet belgelerine alan öğrenciler hep birlikte kep attı. 
Editör: Vitrin Haber