Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Erfelek İlçesi, Merkez Mahallesinde bulunan 167 ada, 2 parsel numaralı ve 8196,04 m² yüzölçümlü taşınmaz “Erfelek Meslek Yüksekokulu binası” yapılmak üzere Sinop Üniversitesine tahsis edildi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, yer tahsisi işleminin ardından ilçe yöneticileri, ilçe eşrafı, sivil toplum kuruluşları ve özel müteşebbislerin desteğiyle bina inşaatı için çalışmalara başlanacağını belirterek binanın en kısa sürede tamamlanmasını arzu ettiklerini söyledi.

Rektör Dalgın, meslek yüksekokulunda yer alacak programların da Erfelek ilçesinin sosyoekonomik yapısına ve coğrafi konumuna uygun şekilde ilçe yöneticileriyle birlikte belirleneceğini sözlerine ekledi.
Rektör Dalgın, Erfelek ilçesinin konumu itibariyle şehir merkezine yakın olmasının da öğrenciler açısından cazip bulunacağını belirterek Meslek Yüksekokulunun yer tahsisi sürecinde emeği geçen ve katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

Editör: Vitrin Haber