Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen toplantıya; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, SNÜ Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hazar Kaba, SNÜ Erasmus Uzmanı Öğr. Gör. Moustafa Ashmawy ve hareketlilikten yararlanacak öğrenciler katıldı.

Programda açış konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Erasmus programının amacının, öğrencilere uluslararası bir eğitim olanağı sağlamak, ülkeler arası iş birliğini arttırmak, akademik değişim ve gençlik değişim programlarını uygulamak, değişimin yanı sıra staj, iş ve spor alanlarında iş birliği projeleri geliştirmek olduğunu ifade etti.

Konuşmasında Erasmus Öğrenim Hareketliliğinin bireysel kazanımlarına da değinen Ersanlı, öğrencilerin kendi kültürünü daha iyi tanıma ve tanıtma, farklı kültürleri tanıma, gittikleri bu ülkelerdeki örf âdeti, o ülkenin kültürel sosyolojik yapısını, yine o ülkelerin yaşam biçimini, oradaki toplumun kendi bünyesinde taşıdığı özellikleri bizzat yerinde görebilme şansı verdiğini söyledi. 

Ardından SNÜ Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hazar Kaba ve SNÜ Erasmus Uzmanı Öğr. Gör. Moustafa Ashmawy, Erasmus Öğrenim Hareketliliği ile yurt dışında eğitim görecek öğrencilere süreci sağlıklı bir şekilde tamamlamaları için önem arz eden bilgiler verdi.

Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hazar Kaba özellikle hibe ve kontenjan açısından sıkıntıların yaşandığı bir dönemde Koordinatörlük olarak gösterdikleri uğraş neticesinde başvuru yapılan her bölümden bir öğrencinin hareketlilikten yararlanmasını sağladıklarını, bu yüzden bu kazanılmış hakların önemli olduğunu ve öğrenci arkadaşların da bundan olabilecek en üst düzeyde yararlanmasını arzuladıklarını ifade etti. Haber Merkezi

Editör: Vitrin Haber