Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Tarafından Gerze Kültür Sarayında hazırlanan programa büyük katılım oldu.
Düzenlenen programa Vali Dr. Ahmet Cengiz, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Sinop Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun İlçemizde ki Kurum Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Sinop Vali Dr. Ahmet Cengiz, “Engelli vatandaşlarımız bir anlamda hayata alacaklı doğmuş insanlardır. Bizlerin engellilere ve ailelerine borcumuz var. Daha önceden kurumlarımız, okullarımız yetersizdi. Fakat son 10 yılda ciddi anlamda güzel çalışmalar yapıldı. Özellikle de evde bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin açılmasıyla mükemmel işler yapıldı. İlimizde Yaşlılar evi ve sevgi evleri inşaatı devam ediyor,  engelli insanlarımıza sahip çıkmamız bizim insanlık görevimizdir” dedi.




Programın amacını anlatan sunucu, “3 Aralık dünya engelliler ve farkındalık gününe istinaden farklı bir programla toplumumuzda önemli bir yara olan ve bir türlü sarılamayan engellilik konusunda sizlere de duyarlılık, farkındalık kazandırmak istedik. Engelli bireylerimizi toplumla bütünleştirmek, toplumun da engelliler konusunda dikkatlerini toplamak için toplandık. Çoçuklarımızın eğitimle neleri başarabileceklerini sizlere göstermek istedik” dedi.
Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma merkezi tarafından hazırlanan slaytın izlenmesinin ardından program; Engelsiz Yaşamdan bir koro, dans, müzik, şiir, kompozisyon, eğlence gibi etkinliklerle son buldu.



Editör: Vitrin Haber