Sinop Spastik Çocuklar Derneği koordinatörlüğünde engellilerin sosyal ve kişisel gelişimlerine destek olmak amacıyla projeler düzenleniyor.
 
Sinop Spastik Çocuklar Derneği koordinatörlüğünde yürütülen"Yeterliliklerin ve Kapasitelerin tanınması İçin Mobilya ve Ağaç işleri sektörlerinde Üretim süreçleri ve teknikleri aracılığıyla Engellilerin terapisi için Eğitim İçeriği Geliştirilmesi Projesi" “Development of a Training path and Training Content on Therapies for Disabled based on Manufacturing Processes and Techniques employed in the Furniture and Woodworking Sector for the Recognition and validation of Skills and Transversal Capacities “ tüm hızıyla devam ediyor.  
 
Proje kapsamında Mobilya ve ağaç işleri sektöründeki iş süreçlerinde  ihtiyaç duyulan yeterliliklerin belirlenmesi amacıyla yürütülen anket çalışmasında sona yaklaşıldı. 
 
Bu kapsamda 3 farklı sektörde (mobilya, döşeme, marangozluk) deki tüm işler detaylı bir şekilde alt başlıklara ayrıldı ve her bir işin ne tür zihinsel ve fiziksel gelişime katkı sağladığına dair anket oluşturuldu.  Sinop Spastik Çocuklar Derneği de ilgili uzmanlardan oluşan bir ekip kurarak gerekli çalışmaları engellilere yönelik olarak sürdürüyor. Dernek bu kapsamdaki faaliyetlerinde Ankara’da ki mobilyacılardan da yardım alıyor.  Eylül ayı başında bu çalışmanın bitirilerek analiz raporunun oluşturulması  öngörülüyor. 
Proje hakkında bilgi veren dernek başkanı Berrin Gürleyen; projenin amacının ilgili sektörlerde engellilerin çalışabilmesi için sahip olmaları gereken nitelikleri belirlemek değil, aksine bu iş süreçlerinde yer almaları halinde engelli bireylerde yaşanacak olumlu gelişmeleri tespit etmek olduğunu belirtti. Gürleyen; “Bu sayede engellilerin sosyal adaptasyonu açısından Ağaç işleri ve mobilya sektöründe  istihdamın ne tür faydaları olduğunun farklı engel gruplarına göre belirlenecek ve bu elde edilecek verilerle bu sektörlerde çalışacak engelliler için eğitim içerikleri oluşturulacaktır” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber